Una dintre cele mai gustoase salate la care nu poti renunta chiar atat de usor. Daca tot e bal, atunci bal sa fie... Punem de toate, punem ceapa, punem maioneza, servim cu rosii proaspete si binenteles nu ne mai ramane decat sa ne si oprim.... cine a zis ca trebuie sa ne oprim ?
Vinetele se coc, se taie pe din doua (dar nu si codita pentru a tine de ea) pentru a se raci mai repede si pentru a se scurge. Dupa ce s-au racit putin se curata de coaja si de seminte in cazul in care se pot indeparta si se pun la scurs intr-o strecuratoare de plastic. Pentru a le decoji mai usor puneti la indemana un bol cu apa rece si bagati mana in apa de cate ori este nevoie pentru a curata mana si totodata pentru a racori degetele. Se toaca vinetele cu ajutorul unui cutit cu lama lata sau un tocator de lemn. Da stiu, din cauza metalului vinetele se inegresc dar si bucataria a mai evoluat asa ca nu mai sunt cutitele de pe vremea bunicii cand se oxidau imediat. Se oxideaza si daca stau mai mult timp pana la preparare din cauza oxigenului.
Se pun intr-un bol unde se adauga si ceapa tocata marunt, 3 linguri babane cu maioneza, sarea si o lingurita rasa de zahar in cazul in care folositi maioneza de casa. Eu am folosit maioneza fara ou, adica cu lapte. In cazul in care folositi maioneza din comert, recomand Remia sau Haintz. Se amesteca viguros pana ce toate ingredientele s-au omogenizat foarte bine. Se da la rece pentru a se amesteca mai bine toate aromele si se serveste cu paine proaspata. Iami...
Daca e bal..., folosim o maioneza obisnuita, cu ou, daca nu e bal, nu mai punem deloc maioneza! Cam multe fite pentru o banala salata de vinete! Reteta e arhicunoscuta si nimeni nu mai are nevoie de asa ceva.
Vad diferite "figuri" gastronomice care duar au auzit de calorie sau de rolul zaharului in excelenta gatitului...ce sa spun...in opinia mea in arta gatitului trebuie sa primeze aspecul si gustul. Caloriile...bio...si etc...asta sint la latitudinea persoanelor cu " restrictii"... la care nivelul exagerarii trebuie sa fie la un nivel controlabil... Reteta e sugestiva...si sugereaza folosirea maionezei si a zaharului pentru a demonstra posibilitatea si arta excelenta gastronomice FELICITARI...si ignora ignoranta...cu siguranta nu au mestecat nici macar o data in mamaliga...
O reteta minunata facuta praf, de ce MAIONEZA, de ce ZAHAR - chiar si optional. Sunt persoane care se trezesc dimineata si au sentimentul ca au descoperit roata,pacat de timpul pierdut.
Comentarii (15):
Naspa, ti se umfla ficatul din asta.
Gustoasa
De ce pui zahar? Vrei sa faci dulceata de vinete?
O reteta de sezon.
Daca e bal..., folosim o maioneza obisnuita, cu ou, daca nu e bal, nu mai punem deloc maioneza! Cam multe fite pentru o banala salata de vinete!
Reteta e arhicunoscuta si nimeni nu mai are nevoie de asa ceva.
Vad diferite "figuri" gastronomice care duar au auzit de calorie sau de rolul zaharului in excelenta gatitului...ce sa spun...in opinia mea in arta gatitului trebuie sa primeze aspecul si gustul. Caloriile...bio...si etc...asta sint la latitudinea persoanelor cu " restrictii"... la care nivelul exagerarii trebuie sa fie la un nivel controlabil...
Reteta e sugestiva...si sugereaza folosirea maionezei si a zaharului pentru a demonstra posibilitatea si arta excelenta gastronomice
FELICITARI...si ignora ignoranta...cu siguranta nu au mestecat nici macar o data in mamaliga...
ORICUM, ACUM AM AFLAT CUM SE PREPARA VINETELE...
FOATE BUNA!
O reteta minunata facuta praf, de ce MAIONEZA, de ce ZAHAR - chiar si optional. Sunt persoane care se trezesc dimineata si au sentimentul ca au descoperit roata,pacat de timpul pierdut.
Excelent!