Ingrediente: 6 vinete mijlocii 800 g carne macinata (de vita + oaie sau numai de vita) 1 ceapa mare 4 rosii sare si piper ulei pentru prajit vinetele (cum...
Salata de vinete este cel mai iubit aperitiv pe perioada verii. Reteta e simpla, insa o abatere de la pasii de urmat poate transforma preparatul dintr-un deliciu culinar intr-o catastrofa, o mancare greu de digerat.
Ingrediente: 4 vinete mari 700 g carne tocata amestec(vita+porc) o ceapa 2-3 catei de usturoi 1 ardei gras o lingura pasta de tomate o legatura de marar verde...
Ingrediente: 250 g paste 1 ceapa 3-4 catei usturoi 2-3 vinete 150 g smantana 130 g cascaval ras 1 ou,patrunjel verde 200 g sos de rosii cu busuioc sare si piper
Ingrediente: 500 g. cartofi fainosi 2 cepe un catel, doi de usturoi 2 vinete potrivite (600 g.) 6 linguri ulei de masline 400 g. carne tocata mixta rozmarin,...
Ingrediente: 3 vinete mari 1 kg carne tocata de vaca 3-4 cepe mari tocate 1 ardei iute sau pasta de ardei iute 1 Lg menta uscata 1 lg ghimbir macinat...
Zacusca este un fel de mâncare românesc foarte gustos, destul de laborios ce necesită o oarecare experiență în bucătărie. Reușita acestui preparat constă în răbdarea de a pregăti corespunzător legumele și atenta sterilizarea a borcanelor de zacuscă dar gustul va...
Ingrediente: Pentru mancarea de vinete: 3 vinete proaspete o ceapa un catel de usturoi 2 linguri de ulei de masline 3 linguri de smantana 2 linguri de faina de...
Ingrediente: 400 g pasta de rosii 250 g zacusca cu vinete 200 g foi de lasagna cu spanac, fierte 200 g smantana 40 g branza topita sau cascaval ras Pentru...
Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei zeama de lamaie zeama de grapefruit otet de mere sau otet balsamic ulei de masline sare,piper,cimbru,busuioc,menta. Pentru...
Ingrediente: In functie de marimea calamarilor pot fi doi la o portie sau daca sunt mai mari doar unu la o portie ! 1 rosii proaspete (fara coaja) 2 masline 3...