Musaca , exista multe tipuri de musaca de legume: de vinete, de cartofi, de dovlecei... sau cu diferite sosuri - sos Bechamel sau un sos cu smantana . Am facut deja varianta de musaca de cartofi cu carne de pui, deci voi schimba legumele si tipul de carne. Voi face si cea cu dovlecei, pentru ca este sezonul...
Taiati vinetele de 0.5 cm grosime in lungime. Presarati cu sare fiecare felie si lasati sa se scurga zeama neagra de vinete, minimum 30 minute.
Intre timp, treceti carnea prin masina de tocat.
Curatati si tocati marunt ceapa, pe care o puneti la prajit cu 1 lingura de ulei.
Peste ceapa adaugati carnea tocata, asezonati cu sare si piper, lasati sa se prajeasca inca 5 minute.
Curatati rosiile de coaja, taiati in bucatele si adaugati peste carne, lasati inca 15-20 minute la prajit, carnea trebuie sa ramana mustoasa.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Fiecare felie de vanata, o treceti in apa, o scurgeti cu un servetel si o puneti la prajit intr-o cratita in uleiul incins. Prajiti feliile de vinete pe fiecare parte, pana cand capata culoare.
Intr-un vas care il puneti in cuptor, alternati un strat de vinete, unul de carne, pana cand a-ti terminat si legumele si carnea, terminati cu vinetele.
Puneti in cuptor timp de 30 minute.
Preparati sosul : amestecati smantana cu oul, faina si sarea si cu restul de zeama de carne care a ramas (2-3 linguri ) sau apa.
Se scate vasul din cuptor, se varsa sosul, se pune patrunjelul tocat si lasati in cuptor inca 10-15 minute, pana cand se rumeneste suprafata.
Comentarii (44):
Foarte buna
Fooooaaaaarte buna. Un gust curat si bun, am înlocuit cele 4 roșii cu o cutie de roșii cirio si cam asta , e perfect
Super bun, recomand aceasta reteta tuturor! Miami!
Cam prea multe prajeli
EXCELENT
Eu sunt untima :)))
Super retete
Delicioasa
timp putin de lucru
Ooooooooooaaaaaaooooooooooo ce schifo(greata))))vinete FRIPTE IN ULEI SI FAINA OU cite chilograme aveti dv?
Superrrrrrrrrrrrrrr