Musaca à la grecque

Felul principal
Foarte ușor
1 h 35 m

Un amestec delicios de vinete prajite si carne de miel, parfumate cu mirodenii si plante aromatice;-)

Ingrediente

20

Pentru sosul de tomate :

Pentru sosul alb:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire35 min
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 1Se curata vinetele si se taie in felii de 1 cm. Se aranjeaza pe o foaie de copt, se stropesc cu ulei de masline, sare si piper. Se coc timp de 20 de minute la 200°C.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 2Sosul de rosii:
    Intr-o cratita puneti uleiul de masline si adaugati rosiile curatate si taiate cubulete. Se adauga sare si piper, 1/2 lingurita de scortisoara si pasta de tomate. Se amesteca si se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 3Intr-o tigaie caliti ceapa in ulei de masline. Apoi se adauga carnea de miel tocata si se gateste.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 4Adaugati sosul de rosii, catelul de usturoi tocat si buchetul garni. Se amesteca si se fierbe la foc mediu timp de cateva minute.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 5Sosul alb:
    Intr-o cratita se topeste untul si se adauga faina. Se amesteca bine.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 6Adaugati laptele treptat, amestecand bine cu un tel. In cazul in care amestecul are cocoloase, utilizati repede un mixer. Se amesteca pe foc pana cand sosul alb se ingroasa.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 7Luati de pe foc si adaugati oul batut. Amestecati rapid.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 8Intr-un vas rezistent la caldura uns cu ulei de masline, puneti la baza, vinetele (jumatate din cantitate). Se adauga carnea si se niveleaza.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 9Se acopera cu restul de vinete, apoi se toarna sosul alb.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 10Coaceti 35 minute la 180°C si fiti atent la preparat.
  • Musaca à la grecque - Preparare etapa 11Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Reteta traditionala:adevarata musaca greceasca se face fara sos alb

Intolerante/alergii : daca aveti intoleranta la gluten, o puteti fara lapte si fara oua.

carnea de miel : se poate inlocui cu carne de vita sau manzat.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Ce inseamna : 'garni "?

De origine franceză, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legătură formată din mai multe verdețuri, proaspete sau uscate. În mod tradițional, bouquet garni conține pătrunjel, cimbru și foi de dafin.Pe durata timpului lung de fierbere compozitia de arome a verdeturilor formeaza o adevarata combinatie de aroma. Este un amestec de condimente de baza al bucatariei franceze.Exista foarte multe variante, in special frantuzesti, italienesti si germane.
Practic, nu exista o reteta fixa pentru bouquet garni; variantele europene includ patrunjel, cimbru, foi de dafin, rozmarin, salvie, oregano, tarhon, boabe de piper negru, ienupar etc. In general se folosesc verdeturi mai robuste, care nu-si pierd caracteristicile organo-leptice la tratament termic.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

rotaru_c2019

Am facut aceasta reteta. Este foarte bună. Multumesc!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

N-are rost.

am gătit această rețetă
abuz

Diana Lucia

Intr-adevar,se poate si fara sos bechamel. De asemeneai, in loc de vinete pot fi folosite felii de cartofi fierti.

am gătit această rețetă
abuz

Diana Lucia

Am mancat musaca, dar nu am gatit-o niciodata. Sper ca intr-o buna zi sa o pot face. Reteta asta pare delicioasa.

abuz

rodica1949@yahoo.com

Bun, bun de tot !

abuz

liliana

Este reteta pe care o gandeam sa o caut in blogul dv---multumesc !

abuz

LuminitaM_D

Este foarte buna si combinatia dintre cartofi fierti, taiati felii si rondele de vinete. Am mancat asa ceva in Grecia si de atunci, asa o fac si eu.

abuz

anonymous

O fii foarte buna dar, ce este buchetul gardi......?

abuz
stelian

stelian

E super gustoasa !

abuz

anonymous

O fi buna cu BUCHETUL GARNI..? OARE CE O FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Buchetul de ierburi (in franceza "bouquet garni") este o legatura formata din mai multe verdeturi care pot fi proaspete sau uscate. In mod traditional, acest buchet de ierburi se compune din patrunjel, cimbru si foi de dafin, insa se poate adapta preferintelor fiecaruia.

  • pagina 1 / 2