Bandeja paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție

Aperitiv
Ușor
3 ore

Pornește într-o călătorie culinară prin Columbia cu următoarea rețetă: Bandeja Paisa! Un fel de mâncare plin de textură, mirosuri și arome care te va cuceri. Această masă copioasă, care a fost concepută inițial pentru a oferi energie muncitorilor din munții columbieni, după zile obositoare de muncă, a reușit să devină felul de mâncare cu semnătură națională, deoarece reprezintă perfect diversitatea gastronomică a țării. Cantitatea de ingrediente prezente în acest fel de mâncare sau tava poate varia puțin. Noi am folosit 8 ingrediente diferite: avocado, fasole, chorizo, bacon, orez, ou, carne tocata și banană plantain prăjită; Cu toate acestea, puteți include preparate tradiționalele ca arepa și cârnați. Rezultatul va fi în continuare incredibil! :-)

Ingrediente

1

Pentru carnea tocata:

Pentru chicharrón:

Materiale

  • Cratiță
  • Tigaie
  • Hârtie absorbantă
  • Tavă mare sau farfurie

Preparare

Preparare1 oră
Timp așteptare2 ore
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 1Gătiți carnea:
    Într-o oală sau cratiță adăugați cele 2 căni de apă împreună cu carnea, ceapa și usturoiul tocat (se adaugă sare și piper după gust)
    Gătiți la foc mediu cu capacul pus aproximativ 35-40 de minute sau până când carnea este fiartă.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 2După timpul de gătire sugerat, scoateți carnea și lăsați-o să se răcească înainte de a o toca. Rezervați 1 cană de apă din care a fost gătită carnea.
    Cu ajutorul unei furculițe,farâmați carnea.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 3Pregătiți hogao sau sosul pe bază de roșii:
    Într-o tigaie se încinge uleiul vegetal la foc mediu, apoi se adaugă ceapa și usturoiul tocat și se călesc. Se amestecă din când în când până când ceapa devine translucidă. În continuare, se adăugă roșia tocată și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 4Adăugam carnea mărunțită și amestecăm bine cu sosul pe baza de roșii, adăugam cana de supă în care a fost fiartă carnea. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă pătrunjel (după gust).
    Se fierbe la foc mic până mai scade puțin și la final se adaugă pătrunjelul tocat.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 5Într-o cratiță adaugați 1 cană de apa, burta de porc, 1 cățel de usturoi și sare. Fierbeți 10 minute. Scoateți carnea de porc și lăsați-o să se usuce pe hârtie absorbantă.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 6Într-o tigaie cu suficient ulei, prăjiți burta de porc până devin aurie pe ambele părți. Scoateți și puneți pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de grăsime.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 7Tăiați banana plantain în felii subțiri și prăjiți-le în aceeași tigaie în care ați prăjit burta de porc.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 8Într-o altă tigaie cu o cantitate minimă de ulei, prăjiți chorizo-ul.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 9Prăjiți oul până când gălbenușul este pe placul dvs.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 10Gătiți orezul. În acest timp, tăiați avocado în felii și rezervați fasolea fiartă într-un bol.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 11Asamblați tava împărțind bucăți din fiecare element pe o farfurie mare.
  • Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - Preparare etapa 12Adăugați coriandru și un strop de lime după gust și gata. Bucurați-vă de această delicioasă tavă columbiană!

Punctează această reţetă

Observații

-Puteți înlocui carnea tocata cu carne tocata sau tocată de vita.

-Puteți adăuga în tava o arepa pe baza de porumb și un carnat.

-Fasolea sau fasolea roșie o puteți pregăti acasă, in acest caz gătii în avans și dați deoparte.

-Este recomandat să consumați Bandeja paisa imediat ce este făcută deoarece banana, baconul, chorizo ​​​​și ouăle sunt gătite. De asemenea, se recomandă ca avocado să fie proaspăt.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: