Petitchef

Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție

Pornește într-o călătorie culinară prin Columbia cu următoarea rețetă: Bandeja Paisa! Un fel de mâncare plin de textură, mirosuri și arome care te va cuceri. Această masă copioasă, care a fost concepută inițial pentru a oferi energie muncitorilor din munții columbieni, după zile obositoare de muncă, a reușit să devină felul de mâncare cu semnătură națională, deoarece reprezintă perfect diversitatea gastronomică a țării.

Cantitatea de ingrediente prezente în acest fel de mâncare sau tava poate varia puțin. Noi am folosit 8 ingrediente diferite: avocado, fasole, chorizo, bacon, orez, ou, carne tocata și banană plantain prăjită; Cu toate acestea, puteți include preparate tradiționalele ca arepa și cârnați. Rezultatul va fi în continuare incredibil! :-)

Aperitiv
1 porții
1 oră
2 ore
Ușor

Ingrediente

1

Pentru carnea tocata:

Pentru chicharrón:

Materiale

  • Cratiță
  • Tigaie
  • Hârtie absorbantă
  • Tavă mare sau farfurie

Preparare

  • Etapa 1 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Gătiți carnea:
    Într-o oală sau cratiță adăugați cele 2 căni de apă împreună cu carnea, ceapa și usturoiul tocat (se adaugă sare și piper după gust)
    Gătiți la foc mediu cu capacul pus aproximativ 35-40 de minute sau până când carnea este fiartă.
  • Etapa 2 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    După timpul de gătire sugerat, scoateți carnea și lăsați-o să se răcească înainte de a o toca. Rezervați 1 cană de apă din care a fost gătită carnea.
    Cu ajutorul unei furculițe,farâmați carnea.
  • Etapa 3 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Pregătiți hogao sau sosul pe bază de roșii:
    Într-o tigaie se încinge uleiul vegetal la foc mediu, apoi se adaugă ceapa și usturoiul tocat și se călesc. Se amestecă din când în când până când ceapa devine translucidă. În continuare, se adăugă roșia tocată și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
  • Etapa 4 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Adăugam carnea mărunțită și amestecăm bine cu sosul pe baza de roșii, adăugam cana de supă în care a fost fiartă carnea. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă pătrunjel (după gust).
    Se fierbe la foc mic până mai scade puțin și la final se adaugă pătrunjelul tocat.
  • Etapa 5 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Într-o cratiță adaugați 1 cană de apa, burta de porc, 1 cățel de usturoi și sare. Fierbeți 10 minute. Scoateți carnea de porc și lăsați-o să se usuce pe hârtie absorbantă.
  • Etapa 6 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Într-o tigaie cu suficient ulei, prăjiți burta de porc până devin aurie pe ambele părți. Scoateți și puneți pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de grăsime.
  • Etapa 7 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Tăiați banana plantain în felii subțiri și prăjiți-le în aceeași tigaie în care ați prăjit burta de porc.
  • Etapa 8 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Într-o altă tigaie cu o cantitate minimă de ulei, prăjiți chorizo-ul.
  • Etapa 9 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Prăjiți oul până când gălbenușul este pe placul dvs.
  • Etapa 10 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Gătiți orezul. În acest timp, tăiați avocado în felii și rezervați fasolea fiartă într-un bol.
  • Etapa 11 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Asamblați tava împărțind bucăți din fiecare element pe o farfurie mare.
  • Etapa 12 - Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
    Adăugați coriandru și un strop de lime după gust și gata. Bucurați-vă de această delicioasă tavă columbiană!

Observații:

-Puteți înlocui carnea tocata cu carne tocata sau tocată de vita.

-Puteți adăuga în tava o arepa pe baza de porumb și un carnat.

-Fasolea sau fasolea roșie o puteți pregăti acasă, in acest caz gătii în avans și dați deoparte.

-Este recomandat să consumați Bandeja paisa imediat ce este făcută deoarece banana, baconul, chorizo ​​​​și ouăle sunt gătite. De asemenea, se recomandă ca avocado să fie proaspăt.



Poze

Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție
Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - poza 2
Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - poza 3
Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - poza 4
Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - poza 5
Bandeja Paisa: un preparat plin de culoare, aromă și tradiție - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Florile comestibile – parfum, culoare si aroma in farfurie Florile comestibile – parfum, culoare si aroma in farfurie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează