Petitchef

Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat

Sosul de cârnați: o îmbrățișare de arome care încălzește sufletul. Perfect pentru asezonarea pastelor sau însoțirea polentei, este un clasic atemporal al bucătăriei italiene. Rețeta noastră, îmbogățită de parfumul intens al frunzelor de dafin, vă va transporta direct la aromele autentice ale tradiției. Simplu de preparat și irezistibil la gust, este mâncarea de confort ideală pentru orice ocazie. Descoperiți procedura explicată pas cu pas, încercați-o acum acasă!

Altele
4 porții
5 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4
Cost estimat: 7.49 (1.87€/porție)

Materiale

  • placă de tăiere
  • cuțit
  • oală
  • lingură de lemn

Preparare

  • Etapa 1 - Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
    Mai întâi, scoateți ușor învelișul cârnaților și sfărâmați-l grosier.
  • Etapa 2 - Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
    Ceapa se toacă mărunt și se rumenește într-o tigaie cu ulei de măsline și foile de dafin. Se adaugă apoi cârnații sfărâmați și se rumenesc la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.
  • Etapa 3 - Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
    Se adaugă vinul și se continuă fierberea la foc moderat până când lichidul s-a evaporat aproape complet.
  • Etapa 4 - Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
    Acum se toarnă sosul de roșii și se fierbe timp de aproximativ 25 de minute, amestecând ocazional.
  • Etapa 5 - Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
    Se adaugă o jumătate de pahar de apă fierbinte spre mijlocul timpului de gătire (dacă sosul devine prea gros în timpul gătirii, se adaugă treptat mai multă apă fierbinte până se obține consistența dorită. Este important să amestecați sosul des).
  • Etapa 6 - Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
    După fierbere, se potrivește aroma sosului cu sare fină și piper negru proaspăt măcinat. Se amestecă cu grijă pentru a obține un sos echilibrat și aromat. Sosul de cârnați este gata!

Observații:

Cât timp se păstrează sosul de cârnați?
Câteva zile la frigider, într-un recipient etanș.

Pot congela sosul de cârnați?
Bineînțeles că se poate. Puteți să îl puneți în recipientul corespunzător și să îl congelați.

Cât timp durează să gătești sosul de cârnați?
Noi l-am gătit timp de 25 de minute după ce am adăugat sosul de roșii. Puteți prelungi timpul de gătire până la 40 de minute adăugând apă fierbinte, dacă este necesar.

Cum să folosiți sosul de cârnați?
Îl puteți folosi pentru a condimenta pastele, orezul sau polenta.

Ce ierburi merg cel mai bine cu sosul de cârnați?
Noi am folosit frunze de dafin, dar puteți folosi și rozmarin, salvie, busuioc sau oregano.

Ce vin roșu trebuie folosit pentru sosul de cârnați?
Pentru cârnații proaspeți vă recomandăm să folosiți un vin tânăr, fructat: Chianti Classico, Barbera d'Asti, Nero d'Avola sau Montepulciano d'Abruzzo. Aceste vinuri au în general tanini moi și note fructate de cireșe, mure sau prune și vor spori aromele cârnaților.



Poze

Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat - poza 2
Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat - poza 3
Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat - poza 4
Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează