Sos de ardei roșu (alternativă la hummus, guacamole sau tapenadă)
Sos de ardei roșu (alternativă la hummus, guacamole sau tapenadă)
Până acum am fost fani ai hummusului, ai guacamole și tapenadei la aperitiv! De acum înainte, pe masa noastră vine în mod regulat un nou preparat: un sos de ardei roșu. Iată rețeta noastră super ușor de făcut. Nu uitați de chipsurile și bețișoarele de legume pentru a îl însoți ;-)
Spălați ardeii și tăiați-i în jumătate. Scoateți semințele și puneți ardeii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 210°C timp de 20 de minute.
Odată copți, puneți jumătățile de ardei încă fierbinți într-o pungă de congelator. Odată răciți, această tehnică vă va permite să îndepărtați cu ușurință coaja de pe ardei.
Puneți pulpa ardeilor într-un blender împreună cu un cățel de usturoi curățat și ulei de măsline. Puneți sare, piper și amestecați până obțineți o pastă fină. Gustați și ajustați condimentele după preferințe.
Puneți totul la frigider până la servire și poftă bună!