Se toaca ceapa, rosiile se taie cubulete, usturoiul se zdrobeste si ardeiul iute se taie cubulete foarte mici.
Se pune pe foc o tigaie antiaderenta in care se pune uleiul la incins, se adauga apoi ceapa si se lasa pana devine transparenta, apoi se adauga usturoiu si ardeiul iute, se mai lasa cateva secunde.
Apoi se adauga rosiile si se lasa un pic sa scada. Cand rosiile au mai scazut se adauga sucul de rosie si codimentele. Daca sucul de rosii e prea acru puteti adauga un praf de zahar. In loc de scul de rosii puteti folosi si pasta de tomate diluata in apa.
Dupa ce ati adaugat sucul de rosii lasati sa scada bine, pana sosul devine grosut. apoi se ia de pe foc se acopera si se lasa sa se raceasca.
Acest sos se poate pastra pana la o spatamana in frigider cu conditia sa nu se foloseasca rosii crude ci unele in bulion, pentru a nu risca sa fermenteze.
Cand sosul s-a racit se intinde uniform pe blatul de pizza.
Comentarii:
E foarte gustos acest sos,eu lam incercat. Mulțumesc de receta
Minunat acest sos!
Bun mmmmm :)puteti adauga si un pic de tarhon ;)
Sunt suta la suta sigur ca aceasta reteta este foarte buna
!!!
Super stiam reteta sosului dar miam mai aduso aminte de la tine nam folosito acasa demult