Petitchef

Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Calamarii ii decongelati , spalati bine si ii puneti la scurs ! taiati legumele cubulete mici ( pentru a incapea mai usor in calamari!
  • Pune-ti o tigaie la incins cu putin ulei la masline , cand simtiti ca va imbie mirosul de ulei incins adaugati legumele insa nu toate o data , prima oara pune-ti morcovii (pentru ca sunt mai tari de esenta si ii ia focul mai greu ) nu ii tine-ti singuri mai mult de un minut in tigaie dupa care adauga-ti vinetelele , dovleceii si ardei iar cand sunt pe jumatate calite se adauga maslinele si rosiile se mai tin un pic apoi adaugati ; oregano , busuios( daca e verde tocat marunt) patrunjel , sare si piper
  • Dupa ce este gata umplutura se iau calamari si se umplu dar nu foarte mult ( sa nu se faca rotunzi ca o sarmala ca nu o sa se prajeasca bine) si le inghide-ti "gura" cu o scobitoare , altfel la prajit o sa iasa umplutura.
  • Se pune la incins o tigaie cu ulei de masline in care o sa prajiti calamarii , ii tine-ti la foc mic ( sa nu sara uleiul pe toti pereti) si ii intoarce-ti mai des sa ii patrunda bine caldura!
  • Cam cand sunt pe gata calamarii intr-o tingaie punem la incins un pic de ulei de masline in care adauga o ramurica de rosmazin si usturoiul ( usturoiul sa fie numai un pic zdrobit )cand sa rumenit un pic usturoiul il luam impreuna cu rosmarinu si adaugam putin unt apoi un pahar de vin alb demi-sec , mai tinem la foc mic inca vreo 3-4 minute ( sa iasa alcoolul caci altfel ni se branzeste smantana) adaugam smanatala lichida si zeama de lamaie sare si piper ( dupa preferinta se mai poate adauja in sos , patrunjel sau marar (verde tocat)
  • Se serveste cald !
  • Pofta buna


Poze

Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie! - poza 2
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie! - poza 3
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie! - poza 4
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie! - poza 5
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie! - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

10/06/2014

Super reteta , am incercato si eu , e un picut sofisticata dar e foarte gustoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ciprianstudio
ciprianstudio, 25/05/2014

Eu am luat calamarii din selgros , la foc ii tineti pana se rumenesc un pic!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2014

Buenoo.....

(0) (0) Abuz
06/10/2014

Mama ei de cratima ...

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Interesanta idee,o voi testa cat de curand!

(1) (0) Abuz
06/02/2013

Am facut si eu si sunt super buni

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Poate era mai bine sa se spuna si cat timp trebuie tinuti la foc calamarul.

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Foarte bun

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Cred ca e f.f bun! Voi incerca reteta cu siguranta !

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Suna bine, si cred ca o fi si gustos,mai e problema de unde gasim calamari, ca eu am gasit numai inele de calamar. J.V.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Calamars à la romaine - calamar prajit
Calamars à la romaine - calamar prajit
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
6 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cu calamar
Orez cu calamar
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salată tagliatelle din legume și sos de arahide
Salată tagliatelle din legume și sos de arahide
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează