Calamarii ii decongelati , spalati bine si ii puneti la scurs ! taiati legumele cubulete mici ( pentru a incapea mai usor in calamari!
Pune-ti o tigaie la incins cu putin ulei la masline , cand simtiti ca va imbie mirosul de ulei incins adaugati legumele insa nu toate o data , prima oara pune-ti morcovii (pentru ca sunt mai tari de esenta si ii ia focul mai greu ) nu ii tine-ti singuri mai mult de un minut in tigaie dupa care adauga-ti vinetelele , dovleceii si ardei iar cand sunt pe jumatate calite se adauga maslinele si rosiile se mai tin un pic apoi adaugati ; oregano , busuios( daca e verde tocat marunt) patrunjel , sare si piper
Dupa ce este gata umplutura se iau calamari si se umplu dar nu foarte mult ( sa nu se faca rotunzi ca o sarmala ca nu o sa se prajeasca bine) si le inghide-ti "gura" cu o scobitoare , altfel la prajit o sa iasa umplutura.
Se pune la incins o tigaie cu ulei de masline in care o sa prajiti calamarii , ii tine-ti la foc mic ( sa nu sara uleiul pe toti pereti) si ii intoarce-ti mai des sa ii patrunda bine caldura!
Cam cand sunt pe gata calamarii intr-o tingaie punem la incins un pic de ulei de masline in care adauga o ramurica de rosmazin si usturoiul ( usturoiul sa fie numai un pic zdrobit )cand sa rumenit un pic usturoiul il luam impreuna cu rosmarinu si adaugam putin unt apoi un pahar de vin alb demi-sec , mai tinem la foc mic inca vreo 3-4 minute ( sa iasa alcoolul caci altfel ni se branzeste smantana) adaugam smanatala lichida si zeama de lamaie sare si piper ( dupa preferinta se mai poate adauja in sos , patrunjel sau marar (verde tocat)
Comentarii:
Super reteta , am incercato si eu , e un picut sofisticata dar e foarte gustoasa!
Eu am luat calamarii din selgros , la foc ii tineti pana se rumenesc un pic!
Buenoo.....
Mama ei de cratima ...
Interesanta idee,o voi testa cat de curand!
Am facut si eu si sunt super buni
Poate era mai bine sa se spuna si cat timp trebuie tinuti la foc calamarul.
Foarte bun
Cred ca e f.f bun! Voi incerca reteta cu siguranta !
Suna bine, si cred ca o fi si gustos,mai e problema de unde gasim calamari, ca eu am gasit numai inele de calamar. J.V.