Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!

Felul principal
Ușor
1 oră

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Calamarii ii decongelati , spalati bine si ii puneti la scurs ! taiati legumele cubulete mici ( pentru a incapea mai usor in calamari!
  • Pune-ti o tigaie la incins cu putin ulei la masline , cand simtiti ca va imbie mirosul de ulei incins adaugati legumele insa nu toate o data , prima oara pune-ti morcovii (pentru ca sunt mai tari de esenta si ii ia focul mai greu ) nu ii tine-ti singuri mai mult de un minut in tigaie dupa care adauga-ti vinetelele , dovleceii si ardei iar cand sunt pe jumatate calite se adauga maslinele si rosiile se mai tin un pic apoi adaugati ; oregano , busuios( daca e verde tocat marunt) patrunjel , sare si piper
  • Dupa ce este gata umplutura se iau calamari si se umplu dar nu foarte mult ( sa nu se faca rotunzi ca o sarmala ca nu o sa se prajeasca bine) si le inghide-ti "gura" cu o scobitoare , altfel la prajit o sa iasa umplutura.
  • Se pune la incins o tigaie cu ulei de masline in care o sa prajiti calamarii , ii tine-ti la foc mic ( sa nu sara uleiul pe toti pereti) si ii intoarce-ti mai des sa ii patrunda bine caldura!
  • Cam cand sunt pe gata calamarii intr-o tingaie punem la incins un pic de ulei de masline in care adauga o ramurica de rosmazin si usturoiul ( usturoiul sa fie numai un pic zdrobit )cand sa rumenit un pic usturoiul il luam impreuna cu rosmarinu si adaugam putin unt apoi un pahar de vin alb demi-sec , mai tinem la foc mic inca vreo 3-4 minute ( sa iasa alcoolul caci altfel ni se branzeste smantana) adaugam smanatala lichida si zeama de lamaie sare si piper ( dupa preferinta se mai poate adauja in sos , patrunjel sau marar (verde tocat)
  • Se serveste cald !
  • Pofta buna

Punctează această reţetă

ciprianstudioCiprianstudio

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super reteta , am incercato si eu , e un picut sofisticata dar e foarte gustoasa!

am gătit această rețetă
abuz
ciprianstudio

ciprianstudio

Eu am luat calamarii din selgros , la foc ii tineti pana se rumenesc un pic!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Buenoo.....

abuz

anonymous

Mama ei de cratima ...

abuz

anonymous

Interesanta idee,o voi testa cat de curand!

abuz

anonymous

Am facut si eu si sunt super buni

abuz

anonymous

Poate era mai bine sa se spuna si cat timp trebuie tinuti la foc calamarul.

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

Cred ca e f.f bun! Voi incerca reteta cu siguranta !

abuz

anonymous

Suna bine, si cred ca o fi si gustos,mai e problema de unde gasim calamari, ca eu am gasit numai inele de calamar. J.V.

abuz