Daca ar fi sa dam o definitie a tortului am spune ca este o prajitura (de obicei de forma cilindrica) facuta din mai multe straturi de aluat, avand intre ele straturi de crema, de dulceata etc. , acoperita cu o glazura sau crema ornamentala, dar cu totii stim ca...
Ingrediente: 1 galbenus de ou 2 linguri faina 300 ml lapte 5 linguri mari cu dulceata de capsuni 80 g.zahar 10 g.geletina farina (pudra) cateva pic.esenta de...
Preparata cu branza si stafide, cu fructe de padure, cu mere si scorţisoara, sau cu carne, placinta are in spate o istorie de mii de ani. Placinta cu branza sau cu orice umplutura este un preparat culinar facut din foi de aluat in care se pune o umplutura, se...
Ingrediente: 500 g faina 250 g margarina 2 oua + 3 albusuri coaja rasa de la o jumatate lamaie 100 g zahar pudra 4 linguri nuca cocos 1 praf copt 1 lingurita...
Ingrediente: 250 g piscoturi Savoiardi 100 ml rom 300 g dulceata portocale 750 ml frisca 3 banane mari 100 g miez de nuca jumatati 400 g ciocolata 55% cacao 3...
Ingrediente: 7 oua 7 linguri de zahar 7 linguri de pesmet alb 2 linguri de ulei o fiola de esenta de vanilie 1/2 lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie...
Ingrediente: Pentru blat: 300 ml. lapte 40 g. cacao 180 g. zahar 150 g. unt 3 oua 300 g. faina 1 lingura rasa praf de copt Pentru crema: 2 oua 100 g. zahar 75...
Ingrediente: 100 ml ulei, 100 ml apa, 500 g faina, 200 g nuca macinata, 1 albus, 2 oua + 1 galbenus, 200 g zahar pudra, 195 g dulceata de capsuni, sare.