Curatam capsunile de codite si le spalam foarte bine. Punem intr-un vas cate un strat de capsuni si cate un strat de zahar pana terminam ingredientele.
Nu puneti mai mult de 2 kg intr-o cratita pentru ca se umfla. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Lasam vreo cateva ore pana se topeste tot zaharul. Se pune la foc mic sa fiarba.
Daca aveti o placa de fonta, ar fi bine sa o folositi, sa puneti oala pe ea cand fierbe, asa sunteti siguri ca nu se lipeste dulceata. Sigur o sa faca spuma si aceasta trebuie stransa. Cand credeti ca este gata, stingem focul si adaugam o lingurita de sare de lamaie.
Testul ca este gata cand punem un pic de dulceata pe o farfurie si aceasta curge mai greu cand o inclinam. Punem in borcane spalate bine si uscate. Ca sa fim siguri ca ne tine ani buni punem borcanele si le fierbem in bain-marie. La 2 kg de capsuni va ies in jur de 6 borcanele de 400 g.