Dulceata de capsuni
Ingrediente
10
Preparare
- Curatam capsunile, le spalam si in vasul in care pregatim dulceata punem un strat de capsuni unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele...ultimul strat va fi de zahar.Lasam asa vasul vreo 2-3 ore apoi il punem la foc mediu sa fiarba.
- Eu de exemplu nu pun mai mult de doua kg de capsuni in vas deoarece doresc ca acestea sa ramana intregi. Cand credem ca este gata, facem proba astfel:punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si daca dupa racire ea se prelinge mai greu inseamna ca este gata.
- La sfarsit dupa ce inchidem aragazul punem si pliculetul de sare de lamaie si apoi luam spuma.In borcanele spalate si uscate foarte bine turnam dulceata de caspuni fierbinte, punem capacul si infiletam bine apoi punem borcanele cu gura in jos.
- Astfel in interiorul borcanului se formeaza un vid ceea ce va duce la pastrarea in stare foarte buna a dulcetii.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Magarie..am votat deja de 3 ori....
am gătit această rețetă
anonymous
Asa fac si eu aceasta dulceata de ani de zile si este delicioasa...preferata familiei mele
am gătit această rețetă
anonymous
In poze mi se pare a fi fragute nu capsune!
anonymous
O sa incerc si eu!! Arata f. bine !
anonymous
Foarte buna
anonymous
Perfect
anonymous
Excelent
anonymous
Foarte fain
anonymous
Dulceata usoara de preparat si forte buna
anonymous
Super
Punctează această reţetă