Curatam capsunile, le spalam si in vasul in care pregatim dulceata punem un strat de capsuni unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele...ultimul strat va fi de zahar.Lasam asa vasul vreo 2-3 ore apoi il punem la foc mediu sa fiarba.
Eu de exemplu nu pun mai mult de doua kg de capsuni in vas deoarece doresc ca acestea sa ramana intregi. Cand credem ca este gata, facem proba astfel:punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si daca dupa racire ea se prelinge mai greu inseamna ca este gata.
La sfarsit dupa ce inchidem aragazul punem si pliculetul de sare de lamaie si apoi luam spuma.In borcanele spalate si uscate foarte bine turnam dulceata de caspuni fierbinte, punem capacul si infiletam bine apoi punem borcanele cu gura in jos.
Astfel in interiorul borcanului se formeaza un vid ceea ce va duce la pastrarea in stare foarte buna a dulcetii.
Comentarii (20):
Magarie..am votat deja de 3 ori....
Asa fac si eu aceasta dulceata de ani de zile si este delicioasa...preferata familiei mele
In poze mi se pare a fi fragute nu capsune!
O sa incerc si eu!! Arata f. bine !
Foarte buna
Perfect
Excelent
Foarte fain
Dulceata usoara de preparat si forte buna
Super