Se pune apa cu zaharul la fiert pana se leaga siropul.Luam spuma care se formeaza deasupra.
Intre timp punem sarea de lamaie peste petale si framantam bine.Dupa ce s-a legat siropul punem petalele de trandafiri in sirop si lasam sa fiarba pana cca o jumatate de ora.
Spre deosebire de alte dulceturi aceasta se pune in borcanele spalate si uscate bine dupa ce s-a racit complet si apoi se depoziteaza in locuri intunecate si racoroase.
Comentarii (12):
SA primit foarte gustos
Nu mai stiu si nu ami amintesc bine dar era tare buna ce petale si de la ce soi de trandafiri se folosesc
Super
Partea alba trebuie taiata deoarece da un gust amarui dulcetei .
Super
Am facut dulceata si este excelenta!
Este o dulceata foarte fina si cu o aroma placuta,care-mi aduce aminte de copilarie...
Minunata
Ok
Arata foarte bine.....imi poti spune si mie din ce soi de trandafiri ai facut dulceata??????:D:D:D