Aromata si parfumata, dulceata de caise se pregateste, de obicei, vara, atunci cand este sezonul acestor fructe.Petitchef.ro va arata in 7 pasi cum sa preparati o dulceata de caise cu care sa ii cuceriti pe cei dragi.Gemul sau dulceata de caise este recomandata pentru multe prajituri, rulade, cornuri, clatite si de ce nu la un mic dejun. Cu minim de efort (datorita Multicookerului Philips) veti gati acasa (in surse de igiena foarte sigure si cu ingrediente alese de dvs.) cea mai parfumata dulceata de caise.
Se desfac in jumatati pentru a se scoate samburii. Optional, jumatatile se pot taia in alte jumatati.
Pregatiti Multicookerul Philips si puneti in vasul de gatire caisele taiate. Stropiti caisele cu sucul de la lamaie.
Amestecati zaharul impreuna cu gelul fix din cele 2 pliculete si puneti-l peste caise. Omogenizati.
Selectati din Menu functia de Dulceata (Jam). Apasati Cooking Time si selectati 2 ore. Apasati butonul Start pentru ca aparatul sa inceapa functia de preparare a dulcetei. Cand procesul s-a incheiat, veti auzi cateva semnale sonore, iar ledul aferent functiei Jam se va stinge.
Intrucat multicookerul va activa automa Modul de pastrare la cald, trebuie sa dezactivati aceasta functie prin apasarea butonului „Off Warm”. Deconectati aparatul de la sursa de curent. Deschideti cu grija capacul.
Asteptati pana se raceste un pic si puneti dulceata in borcane.
Gelfix ? hmmm....bunica nu intelege cuvantul asta :) Se poate si fara gelfix... si eventual si fara multicooker. Eu las caisele cu zahar sa isi lase sirop peste noapte, clocotesc siropul pana ajunge la consitenta la care doresc, dupa care adaug caisele si bag la cuptor, fara sa mai amestec pt a nu le zdrobi . PS: pt dulceata sunt recomandate caise ceva mai tari....din cele coapte f bine faceti gem.
Comentarii:
Gelfix ? hmmm....bunica nu intelege cuvantul asta :) Se poate si fara gelfix... si eventual si fara multicooker. Eu las caisele cu zahar sa isi lase sirop peste noapte, clocotesc siropul pana ajunge la consitenta la care doresc, dupa care adaug caisele si bag la cuptor, fara sa mai amestec pt a nu le zdrobi . PS: pt dulceata sunt recomandate caise ceva mai tari....din cele coapte f bine faceti gem.