Fructele de aronia se pot folosi şi la prăjituri, se pot prepara şi gemuri sau dulceţuri din ele. Din fructe se extrage un pigment puternic care este folosit în industria alimentară.
Se spală fructele, se înlătură frunzele şi coditele şi pun într-un vas în straturi alternative cu zahărul sau mierea.
Se lasă vasul acoperit până a doua zi, apoi se adaugă o cană de apă, scorţişoara şi se fierbe la foc potrivit până când fructele se înmoaie şi siro¬pul se leagă bine.
Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 10 minute, apoi se ia vasul de pe foc şi se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate.
Nu cred ca este ok cu miere. Mierea supusa la temperaturi ridicate devine toxica Are loc un proces de caramelizare si de rumenire din care rezulta alcool dehidrogenat. Pana la proba contrarie, nu cu miere.
Comentarii:
Nu cred ca este ok cu miere. Mierea supusa la temperaturi ridicate devine toxica Are loc un proces de caramelizare si de rumenire din care rezulta alcool dehidrogenat. Pana la proba contrarie, nu cu miere.
A încercat cineva cu miere? E ok în sensul la fierbere de leagă bine? Mulțumesc anticipat pentru răspuns❤
Maine vreau sa incerc reteta de dulceata. Pare a fi f buna ... Multumesc .....................
Bun bun