Dulceață sănătoasă cu fructe de pădure și semințe de chia
Dulceață sănătoasă cu fructe de pădure și semințe de chia
În mod incredibil, multe gemuri, făcute în casă sau industriale, pot conține la fel de mult zahăr ca fructele într-o cantitate excesivă! Dacă sunteți în căutarea unei alternative mai sănătoase și mai nutritive, nu ezitați să încercați această delicioasă dulceață de fructe roșii făcută în casă cu semințe de chia.
Acest produs este plin de beneficii nutriționale. Pe de o parte, vă veți bucura de conținutul ridicat de antioxidanți al fructelor de pădure, iar pe de altă parte, de proprietățile incredibile ale semințelor de chia, un superaliment bogat în proteine, omega-3 și fibre.
Cel mai bun dintre toate, această dulceață este făcută fără zahăr adăugat. Aici, adevăratul protagonist este fructul, iar noi îți garantăm că atât aroma, cât și textura acestuia te vor surprinde. În plus, îl puteți personaliza cu fructul și îndulcitorul pe care le alegeți, deși combinația noastră preferată este fructe roșii și sirop de arțar. Ce mai așteptați să îl încercați? Îți spunem cum să o faci, pas cu pas, aici:
Se pun fructele de pădure congelate într-o cratiță. Dacă folosiți fructe proaspete, adăugați o lingură de apă. Se fierb la foc mediu, amestecând ocazional, timp de aproximativ 5 minute.
Zdrobiți fructele de pădure cu o furculiță și adăugați semințele de chia și siropul de agave (îndulcitorul este opțional). Se amestecă bine și se mai fierbe timp de câteva minute.
Se ia cratița de pe foc și se transferă amestecul într-un borcan. Se lasă să se răcească timp de 5 minute, se mai amestecă o dată. Se acoperă borcanul și se dă la frigider pentru cel puțin 8 ore pentru a permite semințelor de chia să se hidrateze corespunzător.
Pot face acest gem sănătos cu un alt fruct? Bineînțeles că puteți! O puteți face cu orice fruct vă place. Este deosebit de gustoasă cu: afine, căpșuni, prune, smochine, caise sau dovleac.
Pot face acest gem în cuptorul cu microunde? Da, se poate:
Puneți fructele de pădure într-un bol și încălziți-le în cuptorul cu microunde timp de 4-5 minute la putere maximă (800 W). Apoi procedați exact așa cum am făcut în această rețetă.
Cum pot adăuga dulceață gemului meu? Cel mai sănătos mod este să vă bucurați de dulceața naturală a fructelor; totuși, dacă doriți să o intensificați, puteți adăuga un îndulcitor precum stevia (aproximativ 3 grame vor fi suficiente) sau eritritol. De asemenea, puteți alege să adăugați câteva linguri de sirop de agave, așa cum am făcut noi în această rețetă.
Cum pot varia aroma gemului meu? Pe lângă variația fructelor pe care le alegeți, puteți adăuga diferite arome gemului dvs. prin adăugarea de condimente sau alte ingrediente. De exemplu, puteți adăuga scorțișoară în fructe chiar înainte de a le turna în tigaie. O altă opțiune este să adăugați puțin suc de lămâie (aproximativ 15 ml) pentru a-i da un gust acrișor subtil.
Cât timp pot păstra acest gem? Acest gem se păstrează până la o săptămână, atât timp cât îl păstrați acoperit și la frigider.
Cum se utilizează acest gem? Îl puteți folosi ca pe orice alt gem. De exemplu, se unge pe o felie de pâine cu puțin unt de arahide făcut în casă. De asemenea, îl puteți folosi pentru a decora prăjituri, plăcinte sau ca un condiment pentru iaurt.