Dulceata de cirese galbene

Dulceata de cirese galbene

INGREDIENTE:

1 kg cirese galbene
1 kg zahar
250 ml apa
zeama de la o lamaie mai mica

PREPARARE:

Punem pe foc apa si zaharul

si lasam sa fiarba pana se formeaza

un sirop mai gros.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.

Pe cat posibil sa ramana intregi.

Le stropim cu zeama de lamaie

pentru a nu se innegri.

Cand siropul este gata, adaugam

ciresele cu tot cu zeama de lamaie.

Lasam sa fiarba ,adunand spuma

din cand in cand.

Cam dupa o ora si jumatate

-doua ore , atunci cand incepe sa faca

spuma deasupra , este gata!

Putem sa facem proba ,lasand sa curga cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa .

Daca picaturile raman intregi si nu se imprastie in apa, atunci dulceata este gata!

Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate bine si sterilizate in cuptor sau in apa care fierbe.


B Bucataria-marea aventura

Comentarii

Punctează această reţetă:




+