Reteta este foarte simpla, dar va marturisesc ca nu am patit cu alte dulceturi sa adaug apa, seceta isi spune cuvantul, au fost foarte seci merele, adica nu erau zemoase deloc .In schimb au fost foarte dulci si nu am adaugat foarte mult zahar.
Eu v-am dat cantitatea de mere rezultata dupa ce am curatat , apoi am feliat. Am stropit merele cu zeama de lamaie si am presarat zaharul.
Am amestecat si am lasat cca 30 min, apoi am pus pe foc incet sa fiarba. Zeama a scazut dupa 15-20 min, iar merele inca erau crude si a trebuit sa ajut cu o cana de apa, adica 300 ml, asta cred ca din cauza secetei. Asadar daca aveti mere zemoase, lasati sa fiarba , pana ce scade putin si sunt fierte merele.
Se pune in borcane spalate si sterilizate, apoi se pun capacele. Asezam borcanele intr-o cratita cu apa calda si acoperim cu un prosop de bucatarie. Fierbem pe plita sau cuptorul aragazului cca 1 ora. Se depoziteaza in locuri racoroase.
Comentarii (16):
Foarte buna
Comentariul tăuVa multumesc pt. reteta ,a iesit o dulceata "jos palaria ".O zi buna !
Este fenominala va multumes complimente!
Super simplu si gustos
Delicioasa
Comentariul tău
la 2 kg de mere si 500 g zahar e gem nu dulceata
Foarte buna
F.f.buna
Gustoasa tare.
Deja poftesc la ia