Ingrediente: - 4 pulpe de pui; - 700g cartofi (sau cât s? acopere tot fundul t?vii); - 1 fir de praz; - 2-3 c??ei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde; - 2 fire de ceap? verde; - 1 cea?c? vin alb sec; - 1 cea?c? ap? sau sup? de pui; - verde?uri a la P
Nu stiu ce m-a apucat in ultima perioada, dar imi place carnea afumata tare de tot. De fapt de cand l-am nascut pe bb2, mi-am schimbat gusturile culinare, ba chiar am si mancat, for the first time, sarmale de Craciun, si chiftele ...eu, care uram carnea t
Saptamana trecuta m-am pomenit cu o pulpa de caprioara cadou. N-am mai gatit asa ceva pana acum asa ca am fugit repede la prietenul "Google" sa ne sfatuin. Am hotarat sa o marinez si fac slow-cooked - eram un pic ingrijorata ca - fiind vorba de vanat - nu
Foarte gustos si usor de facut. Singura ''dificultate'' este pregatirea muschiuletului cu 24 de ore in avans :). Intr-o caserola in care incape muschiuletul punem sos de soia o ceasca, usturoi 2-3 catei maruntiti, piper multicolor, maghiran uscat si/sau a
Aveam patru pastravi, o legatura de cimbru verde, lamai si dafin, am rasfoit "The Naked Chef" a dlui Oliver si am incins cuptorul. Am zdrobit cimbrul cu o lingurita de sare de mare si ulei de masline si am frecat pestii pe dinauntru si pe dinafara cu a
Mi-am luat intr-o zi undita si am plecat la pescuit prin Real, poate, poate oi prinde vreo 3 pastravi. Am reusit, destul de usor si i-am pus la pastrare pentru zile in care sa ma pot bucura impreuna cu cei dragi de un pranz pe cinste. Azi, deschizand cong
Zilele trecute am cumparat de la piata un peste din familia chefalului,banuiesc a fi varianta cu "capul mare", pe care l-am pregatit in cel mai simplu mod:l-am frecat pe toate partile cu un amestec de 3 lingurite ulei de masline , 1 lingurita de sare ,r
mal
Aseara am copt castane....
Afara ningea ca-n povesti, cu fulgi desi si mari , de nu se zarea om cu persoana :). Stand cu nasul lipit de geam ( de cand a inceput sa ninga in Timisoara, fereastra a devenit locul meu preferat ) m-a strafulgerat
Cand ajungi acasa dupa o zi de munca si un examen pentru 'bac", si esti intampinata de intrebari indecente gen "noi ce mancam azi?" ti se afiseaza pe 'ecran' o singura varianta de raspuns: Nimit !! (quote Edi), apoi treci la aparate /// sau NU.
Desi tot
by Alice albinutza
Am primit o ra??, ....ra?? le?easc? de felul ei,...o ra?? de curte, crescut? bio, eco sau cum li s-or mai zice.
Cotrob?ind pe internet am dat peste mai multe re?ete de friptur? de ra??, dar pân? la urm? a trebuit s? i
Reteta realizata si prezentata de Ioana din Treviso, Italia. Voi incerca si eu aceasta reteta. Arata foarte bine si cred ca si gustul este pe masura. Deci, pulpele de pui se fierb sau, ca sa impuscati 2 iepuri, se face supa de pui . Intre t
In primul rand, eu nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva acasa decat daca: 1. aveti macar 10 oameni la masa 2. vreti sa va amintiti de ce sunteti vegetarieni 3. vreti sa ajungeti la stiri in reportajul ala cu oameni care au facut abuzuri de sarbatori si i
Proviziile de peste sunt mereu binevenite, asa ca-ncerc sa profit la maxim de prospetimea lor (multumesc tata)... Si cum nimeni nu mi-a zambit gales in dupa amiaza asta, ca sa-l pot manca si sa ramana totusi intact, am cedat unei stiuci de vreun kg jumat
Cel mai mult îmi place la puiul la cuptor este pielea crocant?. Am cump?rat de câteva ori pui rotisat, dar când ajungeam acas? ?i desf?ceam pachetul pielea nu mai era crocant?, iar în interior carnea era aproape crud?. Dup? mai multe dezam?giri am renun?a
Reteta asta nu e deloc o mare filozofie, I know :P...dar e extrem de gustoasa si simt ca trebuie sa v-o impartasesc :)) Aveti nevoie doar de-un vas de lut, traditional, simplu sau mai "cu creasta", ca al meu, hi, hi... Noi l-am inaugurat de ziua lui Bogd
Acestea sunt un altfel de aperitiv ?i simplu ?i delicios , sau garnitur? , dac? prefera?i. Aproape aceea?i re?et? ca ?i pentru coaj? de cartofi la cuptor( aka :potato skins ), dar cu o poft? de mâncare
De cativa ani sunt intr-o continua cautare a retetei pentru mujdeiul perfect. E si normal avand in vedere ca ADOR usturoiul, in toate felurile posibile. Si, sa fim seriosi, exista zile cand nimic nu poate fi mai bun ca niste pui rumenit sau peste prajit,
Trebuie sa marturisesc, e prima oara cand gatesc peste intreg. Si asta pentru ca sotiorul meu nu suporta la vedere pestii intregi. Dar azi e zi de post pentru el, drept pentru care a primit cartofi noi, fierti, apoi trasi in ulei, si presarati cu sare si
Povestesc una' scurta, ca de o saptamana si ceva, de cand am declansat marea mutare, nu doar ca am slabit vreo 5 kg (deci care mai aveti de varuit, mutat mobila si cautat dibluri pana la 2-3 noaptea, do let me know, se pare ca prinde bine la figure :)), d
Prietena mea, Sanda, zicea acum cateva zile: '' Vreti sa stiti ce a gatit azi cici-gastronomul? Cartofi cu ludaie, la cuptor. Pana aici dietetic, dar cum matzul lui pestritz are nevoie de pterodactil? continuarea ,,dupa publicitate?. So: se
Diferit de reteta peste pe pat de cartofi care o gasiti aici pe blog , am incercat sa schimb ceva !
Iata ce a iesit :
Imaginile vorbesc singure, cartofi, telina si morcovi iar ca condiment am folosit rozmarin .
Am avut si 2 pesti. Un
E frig,ploua, a venit toamna cu adevarat si am o pofta nebuna de o fripturica la cuptor de porc, da porc nu am mancat de foarte multa vreme o friptura marinata in vin rosu cu condimente Nomu (www.nomu.ro)de smoky peri-peri (daca nu aveti nomu se pun condi
De cand cu blogosfera culinara, am invatat si invat zi de zi lucruri noi, ceea ce nu poate fi decat spre binele meu, al nostru, al burticilor noastre, al papilelor... :) De la Ioana, de pe e-retete , am invatat un mic truc pentru a obtine the most juic