De cativa ani sunt intr-o continua cautare a retetei pentru mujdeiul perfect. E si normal avand in vedere ca ADOR usturoiul, in toate felurile posibile. Si, sa fim seriosi, exista zile cand nimic nu poate fi mai bun ca niste pui rumenit sau peste prajit, ca atunci cand eram mica - in crusta de malai, inotand intr-o mare de mujdei cu un pic de mamaliguta alaturi ?
In cautarile mele am trecut prin multe varinate - mujdei frecat doar cu ulei, ca o maioneza (abandonata fiindca desi delicios, era, totusi, prea gras), mujdei cu iaurt sau smantana il el... mujdei cu patrunjel tocat.
Cred ca varianta de ieri insa, merita sa fie incoronata "regina mujdeiului"! "Mama si tata" mujdeiului! Cel mai bun mujdei pe care l-am facut ... ever! :D
The making of:
6 catei de usturoi, trecuti prin presa si frecati cu un
praf de saresi cu
3 linguri de ulei, se amesteca apoi cu
100ml apa+
2 fire de usturoi verde,
2-3 linguri de patrunjelsi
jumatate de rosie(taiate marunt).
That's it! Iute, dar cu iuteala domolita un pic de prospetimea rosiei si cu gust de primavara - de la usturoiul verdee... I'm in love!