by Alice albinutza Am primit o ra??, ....ra?? le?easc? de felul ei,...o ra?? de curte, crescut? bio, eco sau cum li s-or mai zice.
Cotrob?ind pe internet am dat peste mai multe re?etede friptur? de ra??, dar pân? la urm? a trebuit s? improvizez ceva, având în vedere c? fiind ra?? de curte, avea o carne mult mai a?oas? decât e in general carnea de ra?? de magazin, iar pielea era ceva gen ?oric..:))
A?adar ingrediente:
un piept ?i dou? pupe de ra??, ni?te pulpe de pui, puse în eventualitatea în care e?ueaz? complet ra?a, s? avem totu?i ceva de mâncat, sare, enibahar, tarhon (foarte pu?in), boia de ardei dulce, delikat, frunze dafin, ulei, 250ml vin alb, demidulce Se scoate pielea (în cazul meu - ?oricul) de pe pieptul de ra?? ?i se spal? bine cu ap? rece.
Se vor pune buc??ile de carne într-un castron, dup? care se vor freca foarte bine cu ulei, sare, delikat, enibahar, tarhon, boiaua de ardei ?i frunzele de dafin. Peste toate se va turna 100 ml vin alb demidulce. Se va acoperi totul cu o folie ?i se va l?sa la frigider cam 2-3 ore.
Apoi se vor a?eza toate buc??ile de carne într-o tav?, sau vas yena, se va mai turna restul de 150ml vin ?i pu?intic? ap? rece.
Se d? toul în cuptorul încins aproximativ 100 minute, stropindu-se carnea din 15 în 15 minute. Dup? vreo 60 de minute e bine s? scoate?i carnea de pui, care va fi gata mult mai devreme, l?sând în continuare ra?a s? se rumeneasc? frumos.
Friptura de ra?? va fi foarte gustoas?, v? va trebui doar ceva mai mult? r?bdare, decât pentru o friptur? obi?nuit?, s? zicem.
Poft? Bun?!
*** Cer scuze cititorilor ?i privitorilor mei de blog...nu am poze cu produsul final. Întrucât audien?a a fost foarte încântat?, s-a uitat complet de blitz.
Comentarii:
Limba romana e foarte grea, cum poti scrie in halul asta?
Ok.
Ok
Astept si blitz