Petitchef

Friptura de rata si pui cu vin, la cuptor

Friptura de rata si pui cu vin, la cuptor
by Alice albinutza Am primit o ra??, ....ra?? le?easc? de felul ei,...o ra?? de curte, crescut? bio, eco sau cum li s-or mai zice.

Cotrob?ind pe internet am dat peste mai multe re?etede friptur? de ra??, dar pân? la urm? a trebuit s? improvizez ceva, având în vedere c? fiind ra?? de curte, avea o carne mult mai a?oas? decât e in general carnea de ra?? de magazin, iar pielea era ceva gen ?oric..:))
A?adar ingrediente:
un piept ?i dou? pupe de ra??, ni?te pulpe de pui, puse în eventualitatea în care e?ueaz? complet ra?a, s? avem totu?i ceva de mâncat, sare, enibahar, tarhon (foarte pu?in), boia de ardei dulce, delikat, frunze dafin, ulei, 250ml vin alb, demidulce
Se scoate pielea (în cazul meu - ?oricul) de pe pieptul de ra?? ?i se spal? bine cu ap? rece.
Se vor pune buc??ile de carne într-un castron, dup? care se vor freca foarte bine cu ulei, sare, delikat, enibahar, tarhon, boiaua de ardei ?i frunzele de dafin. Peste toate se va turna 100 ml vin alb demidulce. Se va acoperi totul cu o folie ?i se va l?sa la frigider cam 2-3 ore.
Apoi se vor a?eza toate buc??ile de carne într-o tav?, sau vas yena, se va mai turna restul de 150ml vin ?i pu?intic? ap? rece.
Se d? toul în cuptorul încins aproximativ 100 minute, stropindu-se carnea din 15 în 15 minute. Dup? vreo 60 de minute e bine s? scoate?i carnea de pui, care va fi gata mult mai devreme, l?sând în continuare ra?a s? se rumeneasc? frumos.
Friptura de ra?? va fi foarte gustoas?, v? va trebui doar ceva mai mult? r?bdare, decât pentru o friptur? obi?nuit?, s? zicem.
Poft? Bun?!
*** Cer scuze cititorilor ?i privitorilor mei de blog...nu am poze cu produsul final. Întrucât audien?a a fost foarte încântat?, s-a uitat complet de blitz.








Comentarii:

19/12/2016

Limba romana e foarte grea, cum poti scrie in halul asta?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Popa marcu, 25/01/2018

Ok.

(0) (0) Abuz
13/02/2015

Ok

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Astept si blitz

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează