Se toaca ciupercile, dovlecelul si ardei in cuburi, ceapa verde se taie cat mai subtire, morcovul se da pe razatoarea mare. Intr-o tigaie incapatoare, se distuie toate legumele la foc iute.
Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru. Ciupercile isi vor lasa zeama, dar se mai adauga apa cat mai este nevoie. La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat si o lingura de pesmet. Se scoat legumele si se lasa sa se scurga intr-un castron si sa se raceasca.
Intre timp se pregatesc foile de placinta. Se ia cate-o foaie de placinta, se taie in 3 parti egale de-a lungul, se stropeste cu unt sau ulei si apoi se suprapun.
Se pune umplutura la un cap, se ridica marginile ca sa nu iasa umplutura si se ruleaza. Se ung marginile inainte de a le infasura. La fel se repeta si cu celelalte foi, pana se termina umplutura.
Se aseaza pe o tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut, se presara putina sare mare si susan, apoi se dau la cuptor.
Am facut-o de multe ori si cu diferite combinatii si chiar cu aluat de patiserie, adica foetaj,si rezultatul este net superior.Incercati cu varza proaspata,morcov ras,calite impreuna ,sare,piper si zeama de lamaie.pentru un plus de savoare marar tocat sau coriandru macinat.
Comentarii:
Nu am gasit nici in Dictionarul explicativ al limbii romane ce inseamna "se distuie".
Bun!!!!!
Am facut-o de multe ori si cu diferite combinatii si chiar cu aluat de patiserie, adica foetaj,si rezultatul este net superior.Incercati cu varza proaspata,morcov ras,calite impreuna ,sare,piper si zeama de lamaie.pentru un plus de savoare marar tocat sau coriandru macinat.
Foarte bun
Super,usor si delicios