Astăzi pregătim specialități asiatice. Ce rețetă mai bună decât rulourile de primăvară cu creveți?! Pas cu pas, vă învățăm cum să faceți umplutura, dar și cum să vă pliați cu ușurință foile de orez pentru a face rulouri de primăvară perfecte.
Vă lăsăm să urmați pașii noștri de mai jos ↓ ↓
Înmuiați ciupercile negre în apă caldă timp de 25 de minute pentru a le rehidrata. Între timp, curățați creveții. Puneți deoparte 8 creveți curățați.
Radeți morcovul și tocați ceapa. Fierbeți vermicelli de orez timp de 4 minute în apă clocotită. Scurgeți și lăsați să se răcească. Tăiați creveții, ciupercile și vermicelli în bucăți mici.
Umplutura: Amestecați bucățile de creveți, vermicelli, ciuperci, morcov, ceapa, ou și sosul de soia.
Puneți o foaie de orez în apă rece pentru a o înmuia. Așezați foaia de orez pe suprafața de lucru. Puneți o lingură mare de umplutură în centrul foii. Puneți deasupra un crevete întreg.
Îndoiți marginea de jos a foii de orez peste umplutură. Îndoiți apoi marginile clătitei spre centru și rulați. Repetați operațiunea până se epuizează umplutura.
Se încălzește uleiul (170-180°C). Când este fierbinte, gătiți rulourile de primăvară timp de aproximativ 6 minute, întorcându-le dacă este necesar. Așezați rulourile de primăvară fierte pe hârtie absorbantă.