Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci

Antreuri
Foarte ușor
50 min

Astăzi pregătim specialități asiatice. Ce rețetă mai bună decât rulourile de primăvară cu creveți?! Pas cu pas, vă învățăm cum să faceți umplutura, dar și cum să vă pliați cu ușurință foile de orez pentru a face rulouri de primăvară perfecte. Vă lăsăm să urmați pașii noștri de mai jos ↓ ↓

Ingrediente

8

Materiale

  • 1 friteuză sau tigaie

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare25 min
Gătire10 min
  • Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci - Preparare etapa 1Înmuiați ciupercile negre în apă caldă timp de 25 de minute pentru a le rehidrata. Între timp, curățați creveții. Puneți deoparte 8 creveți curățați.
  • Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci - Preparare etapa 2Radeți morcovul și tocați ceapa. Fierbeți vermicelli de orez timp de 4 minute în apă clocotită. Scurgeți și lăsați să se răcească. Tăiați creveții, ciupercile și vermicelli în bucăți mici.
  • Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci - Preparare etapa 3Umplutura:
    Amestecați bucățile de creveți, vermicelli, ciuperci, morcov, ceapa, ou și sosul de soia.
  • Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci - Preparare etapa 4Puneți o foaie de orez în apă rece pentru a o înmuia. Așezați foaia de orez pe suprafața de lucru. Puneți o lingură mare de umplutură în centrul foii. Puneți deasupra un crevete întreg.
  • Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci - Preparare etapa 5Îndoiți marginea de jos a foii de orez peste umplutură. Îndoiți apoi marginile clătitei spre centru și rulați. Repetați operațiunea până se epuizează umplutura.
  • Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci - Preparare etapa 6Se încălzește uleiul (170-180°C). Când este fierbinte, gătiți rulourile de primăvară timp de aproximativ 6 minute, întorcându-le dacă este necesar. Așezați rulourile de primăvară fierte pe hârtie absorbantă.
  • Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: