Rulouri vegetariene de primavara cu varza rosie si cartof dulce
Rulouri vegetariene de primavara cu varza rosie si cartof dulce
Pentru un starter sau un fel principal usor si proaspat, incercati rulourile noastre de primavara! Colorata si plina de aroma, aceasta versiune vegetariana va va incanta papilele gustative.
In plus fata de reteta noastra, va impartasim tehnica de pliere.
Curatați si taiati cartoful dulce in genul cartofilor prajiti (pai). Amestecati cu uleiul de masline, sarea, piperul si curry-ul si puneti-i la cuptor pentru 15 minute la 210° C. Lasati-i sa se raceasca.
Gatiti fideaua de orez in apa clocotita timp de 4 minute, apoi scurgeti-o si lasati-o sa se raceasca.
Curatati morcovii si taiati fasii cu un cutit de curatat. Taiati varza in fasii. Taiati frunzele de salata verde.
Cufundati o clatita de orez in apa calduta timp de aproximativ 10 secunde pentru a o inmuia.
Asezati umplutura pe partea de jos a clatitei: incepeti cu morcovii, varza si cartofii dulci, apoi adaugati fideaua. Acoperiti cu salata.
Indoiti clatita de jos in sus, strangand umplutura in interior. Apoi indoiti laturile spre centru, apoi rulati bine.
Rulourile de primavara sunt gata! Scufundati-le în sosul nuoc-mâm!
Rulourile de primavara se mananca imediat (de preferinta in aceeasi zi). Le puteti infasura in folie alimentara inainte de a le pune in frigider. Puteti adauga germeni de fasole daca doriti.
Comentarii:
Fac si eu diverse combinatii cu foaie de orez, dar la urma sunt macar un pic prajite.
Asa crude nu sunt prea ok