Rulouri de primăvară/nems rapide

Rulouri de primăvară/Nems rapide
Antreuri
Ușor
1 h 10 m

Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs o dată pe an. Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat.

Ingrediente

6

pentru cca 25 nems :

Preparare

Preparare40 min
Gătire30 min
  • Rulouri de primăvară/Nems rapide - Preparare etapa 1Se da morcovul pe razatoarea cea mare.
  • Rulouri de primăvară/Nems rapide - Preparare etapa 2Se curata și se toaca prazul.
    .
  • Rulouri de primăvară/Nems rapide - Preparare etapa 3Se amesteca cu carnea tocata si cu celelalte ingrediente.
    Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
  • Rulouri de primăvară/Nems rapide - Preparare etapa 4Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez. Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.
  • Rulouri de primăvară/Nems rapide - Preparare etapa 5Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez. Rulati strans foaia în formă de nem.
  • Rulouri de primăvară/Nems rapide - Preparare etapa 6Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal.
    Incalziti cuptorul la 220 de grade.
  • Rulouri de primăvară/Nems rapide - Preparare etapa 7Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite.
    Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.
  • Rulouri de primăvară/Nems rapide - Preparare etapa 8Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde.
    Puteți să le congelati.

Punctează această reţetă

catalina_lCatalina_l

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: