Rulouri de primăvară/nems rapide

Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs o dată pe an. Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat.
Ingrediente
6
pentru cca 25 nems :
Preparare
Preparare40 min
Gătire30 min
Se da morcovul pe razatoarea cea mare.
Se curata și se toaca prazul.
.Se amesteca cu carnea tocata si cu celelalte ingrediente.
Amestecati bine si dati la rece 1 ora.Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez. Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.
Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez. Rulati strans foaia în formă de nem.
Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal.
Incalziti cuptorul la 220 de grade.Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite.
Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde.
Puteți să le congelati.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă