Proviziile de peste sunt mereu binevenite, asa ca-ncerc sa profit la maxim de prospetimea lor (multumesc tata)... Si cum nimeni nu mi-a zambit gales in dupa amiaza asta, ca sa-l pot manca si sa ramana totusi intact, am cedat unei stiuci de vreun kg jumatecare mi-a facut cu ochiul....asa c-am decapitat-o.
Am trecut prin burta ei
o ceapa verdesi am feliat-o cu mila. Si pentru ca mi-a fost prea teama de frigul din balcon unde-mi adapostesc cartofii, am taiat
jumatate cartof dulceluat din frigider si l-am feliat cu pretiozitate...;)) Ador culoarea; cat despre incursiunea pe care o face gustul, prin aromele de dovleac si morcov, raman neindoios devotata bizarei combinatii....
Stiuca a fost pe deplin mangaiata de
sare si piper, iar peste toate astea,
patrunjelul verdea pus punctul pe I. Am bagat vasul la cuptor pentru o ora - la 170 grade, cu o folie de aluminiu peste, in prima jumatate.
Am facut si un mujdei de usturoi, asa ca la tara, si gata-i stiuca....la propriu si la figurat...