Pentru o masa usoara, sanatoasa si satioasa, lasa-te ispitit de falafelul nostru din cartofi dulci! Garantat vegan si fara gluten, lasa-te sedus de aromele usor dulci ale acestui preparat special.
Fierbeti cartoful dulce. Pentru a face acest lucru: curatati-l de coaja, taiati-l in cuburi si puneti-l la fiert (sau intr-un vas cu gatire pe baza de abur) pentru 15 minute.
Dupa ce s-a fiert, pasati-l cu o furculita.
Într-un bol amestecati faina de naut, usturoiul (decojit si tocat fin), chimionul, patrunjelul (tocat), zeama de lamaie, sarea si boiaua de ardei iute.
Adaugati cartoful dulce si amestecati framantand cu mainile. Aluatul trebuie sa fie moale si usor lipicios. Daca este necesar, adaugați putina apa.
Preincalziti cuptorul la 180° C.
Formati bile, dati-le prin semintele de susan si asezati-le pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament.
Coaceti 20 de minute, intorcand bilutele la jumatatea timpului de gatit, astfel incat sa gateasca uniform.
Gata! Nu ezitati sa le insotiti cu un sos de soia si o salata mixta ;-)