Falafel - simplu si rapid

Antreuri
Foarte ușor
18 min

Chiftelute din naut ce inlocuiesc cu succes proteinele din carne, fiind un preparat ideal pentru vegetarieni sau pentru persoanele care tin post.

Ingrediente

5

Materiale

  • Friteuza

Preparare

Preparare15 min
Gătire3 min
  • Falafel - simplu si rapid - Preparare etapa 1Puneti nautul scurs, faina, ceapa si usturoiul, tocate, intr-un castron.
  • Falafel - simplu si rapid - Preparare etapa 2Adaugati ierburile si condimentele tocate.
  • Falafel - simplu si rapid - Preparare etapa 3Zdrobiti amestecul cu o presa de zdrobit sau alta unealta asemanatoare, pentru a obtine o pasta nu prea fina. Mixerul trebuie evitat in acest stadiu, intrucat aluatul trebuie sa fie zdrobit grosier.
  • Falafel - simplu si rapid - Preparare etapa 4Formati bile de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
  • Falafel - simplu si rapid - Preparare etapa 5Prajiti in ulei fierbinte timp de 3 minute.
  • Falafel - simplu si rapid - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Pentru o versiune fara gluten: nu adaugati faina si utilizati in schimb, naut uscat. Puneti-l la inmuiat timp de 24 de ore in apa, inainte de a-l folosi. Textura sa va lega bine aluatul si nu va trebui sa adaugati faina.

Echipamente de gătit

blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Turmericul nu poate fi inlocuit cu alt condiment?Ms..

Cu boia dulce.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

viorica

Eu pun si o lingura de tahini, sunt excelente, dupa ce mananci odata devin preferatele tale, le poti manca cu sos picant sau maioneza sau humus

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Interesante

abuz