Falafel - simplu si rapid
Chiftelute din naut ce inlocuiesc cu succes proteinele din carne, fiind un preparat ideal pentru vegetarieni sau pentru persoanele care tin post.
Ingrediente
5
Materiale
- Friteuza
Preparare
Preparare15 min
Gătire3 min
Puneti nautul scurs, faina, ceapa si usturoiul, tocate, intr-un castron.
Adaugati ierburile si condimentele tocate.
Zdrobiti amestecul cu o presa de zdrobit sau alta unealta asemanatoare, pentru a obtine o pasta nu prea fina. Mixerul trebuie evitat in acest stadiu, intrucat aluatul trebuie sa fie zdrobit grosier.
Formati bile de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
Prajiti in ulei fierbinte timp de 3 minute.
Gata!
Observații
Pentru o versiune fara gluten: nu adaugati faina si utilizati in schimb, naut uscat. Puneti-l la inmuiat timp de 24 de ore in apa, inainte de a-l folosi. Textura sa va lega bine aluatul si nu va trebui sa adaugati faina.
Echipamente de gătit
blender
Întrebări
Turmericul nu poate fi inlocuit cu alt condiment?Ms..
Cu boia dulce.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
viorica
Eu pun si o lingura de tahini, sunt excelente, dupa ce mananci odata devin preferatele tale, le poti manca cu sos picant sau maioneza sau humus
am gătit această rețetă
anonymous
Interesante
Punctează această reţetă