Ciorba taraneasca de stir

Ciorba taraneasca de stir
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă


Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Punem o oala cu 3 l de apa la fiert. Cand apa da in clocot punem morcovul, ceapa si usturoiul taiate marunt, orezul spalat si lasam sa fiarba.
  • Corcodusele si prunele se spala si se rup coditele apoi se pun separat sa fiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat se opreste focul si se paseaza bine cu o furculita.Strecuram zeama si o folosim sa acrim ciorbica.
  • Cand a fiert orezul adaugam frunzele de telina,putin leustean, putin marar, patrunjel-toate tocate fin, uleiul si stirul spalat bine in mai multe ape si taiat marunt. Lasam sa fiarba inca putin doar cat sa.
  • Se inmoaie stirul apoi acrim ciorba cu zeama de corcoduse si saram dupa gust. Mai dam un clocot si gata. Se serveste rece cu marar verde deasupra si usturoi verde alaturi.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

28/07/2014

, tomai am terminat o oala si am pus o in borcane pentru la iarna.

(0) (0) abuz
28/11/2013

Cu asa ceva am crescut eu si altii. acum dam buzna la magazin sacumparam ce ne-a zis o tanti la tembelizor ca e sanatos. innapoi la natura cit mai sunt batrini sa ne indrume.

(0) (0) abuz
10/07/2013

Fb dar incercati si placinta de stir cu branza, aoua si lapte

(0) (0) abuz
13/05/2013

Foarte buna merita sa gusti

(0) (0) abuz



+