Ciorba taraneasca de stir
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Punem o oala cu 3 l de apa la fiert. Cand apa da in clocot punem morcovul, ceapa si usturoiul taiate marunt, orezul spalat si lasam sa fiarba.
- Corcodusele si prunele se spala si se rup coditele apoi se pun separat sa fiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat se opreste focul si se paseaza bine cu o furculita.Strecuram zeama si o folosim sa acrim ciorbica.
- Cand a fiert orezul adaugam frunzele de telina,putin leustean, putin marar, patrunjel-toate tocate fin, uleiul si stirul spalat bine in mai multe ape si taiat marunt. Lasam sa fiarba inca putin doar cat sa.
- Se inmoaie stirul apoi acrim ciorba cu zeama de corcoduse si saram dupa gust. Mai dam un clocot si gata. Se serveste rece cu marar verde deasupra si usturoi verde alaturi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
28/11/2013
Cu asa ceva am crescut eu si altii. acum dam buzna la magazin sacumparam ce ne-a zis o tanti la tembelizor ca e sanatos. innapoi la natura cit mai sunt batrini sa ne indrume.