Ciorbă vegetariană, parfumată și gustoasă prin excelență
Ciorbă vegetariană, parfumată și gustoasă prin excelență
Dacă vă plac rețetele reconfortante, picante și orientale, această ciorbă ar trebui să vă placă! De obicei, este făcută din carne (în principal miel sau oaie), dar aici am decis să vă oferim varianta vegetariană. Foarte consistentă datorită prezenței năutului. Vă explicăm toate etapele realizării, pas cu pas.
În cratiță, căliți ceapa tocată cu puțin ulei de măsline.
Se adaugă morcovul curățat și tăiat, roșiile, boiaua de ardei, scorțișoara, sare, piper și pătrunjelul. Se toarnă apa, se amestecă și se fierbe 20 de minute, acoperit.
Luați de pe foc, amestecați totul folosind blenderul de mână, apoi puneți tigaia din nou pe foc. Adăugați năutul și gătiți timp de 10 minute, neacoperit.
Adăugați fideaua, amestecați și gătiți încă 5 minute.
Puneți ciorba într-o farfurie adâncă și adăugați mentă proaspătă, tocată. Poftă bună!
Pot adăuga carne la această rețetă? În mod tradițional, această rețetă se prepară cu carne de oaie sau miel. Se mai pot adăuga pui, vită,dar și peste.
Cum se servește această rețetă? Ca și în rețeta noastră, puteți presăra mentă tocată deasupra înainte de a o servi. Multora le place acrită cu un strop de suc de lămâie. Testează și spune-ne ce preferi în comentarii :-)
Cât timp pot păstra această ciorbă? O poți păstra 3-4 zile la frigider într-un recipient ermetic.
Cu ce pot înlocui pastele vermicelli? Puteți înlocui vermicelli cu frik (grâu spart).
Comentarii:
Apa se folosește sau nu ??