Ingrediente: pentru maia 50 g drojdie proaspata 2 linguri de lapte o lingurita de lapte o lingura de faina pentru aluat 1 kg de faina 6 galbenusuri o jumatate...
Ingrediente: Pentru aluatul de cozonac: 600 g. faina 1 varf cutit sare 140 g. zahar 300 ml. lapte 40 g. drojdie de bere proaspata 4 galbenusuri 50-55 g. unt...
Ingrediente: Pentru aluat aveti nevoie de: 5 linguri zahar 1 cana unt la temperatura camerei 3 galbenusuri de ou 240 g smantana 4 cani de faina 1 plic drojdie...
Ingrediente: Aluat: 250 g faina, 390 g iaurt, 1 plic drojdie, coaja de la o lămâie, 150 ml apa calda, 50 ml ulei, 200 g zahar, 1 esență de vanilie, 1 esență de...
Ingrediente: Aluat : 500 g faina, 250 ml apa, 1 plic zahar vanilinat, 1 plic drojdie, 150 g zahar, 200 g unt, coaja de la o portocala, coaja de la o lămâie, 3...
Ingrediente: 375 g faina, 210 ml lapte + 4 linguri, 200 g zahar, 2 oua, 60 ml ulei, 3 lingurite drojdie uscata, 4 linguri cacao, coaja rasa de portocala, sare,...
Ingrediente: 200 de mililitri de lapte, 300 de grame de faina speciala pentru prajituri, 25 de grame de unt moale, 1 lingurita de sare, 1 lingura de zahar, 1...
Ingrediente: Aluat: 1 kg de faina, 22 galbenusuri, 250 de unt topit, 1 lingura ulei, 1 lingura miere de albine, 250 g lapte, 300 g zahar pudra, coaja de lamaie...
Ingrediente: felii de cozonac frisca 50 ml. lapte un plic de zahar vanilat 2 oua unt capsuni o lamaie zahar tos Pentru crema: 2 linguri de smantana 2 linguri...
mal
O alternativa deloc de neglijat in aceasta perioada a sarbatorilor de iarna, la cozonacul clasic (mai ales daca nu aveti timp sau nu va place sa framantati mult ), este acest STOLLEN-cozonac nemtesc la origini, plin de fructe si arome.
L-am numit cozonac fantezie pentru ca m-am apucat sa fac acest cozonac dupa ce mi-a facut pofta Nico cu cozonacul ei,cand am vazut pozele cozonacului ei pe blogul ei(agenda di nico) mi-a venit o pofta nebuna de cozonac,am mers in bucatarie si am inceput a
Cozonac gol, asa ii spuneam acasa la painea care o facea bunii pentru Pasti. Chiar daca se manca cu sunca, umplutura in coaste de miel si hream razalit, mancarea traditionala la noi de Paste, era o paine dulce cu oua si lapte. Reteta pe care am facut-o e
Va prezin unul dintre cozonaci care am facut zilele astea. Este es uno de los bollos que se hace en rumania en estas dias de semana santa. Ingrediente: 500 gr faina 25 gr drojdie proaspata 100 gr miere 100 ml lapte
Si-a mai trecut un aaaan .... Va doresc un An Nou cu belsug in suflete si-n camari, sanatate si numai voie buna. O idee rapida si excelenta pentru niste cozonac ori poate paine care nu mai au succesul zilelor in care le puteam numi foarte proaspete. (c