Petitchef

Budinca de cozonac/paine

Budinca de cozonac/paine Si-a mai trecut un aaaan ....

Va doresc un An Nou cu belsug in suflete si-n camari, sanatate si numai voie buna.

O idee rapida si excelenta pentru niste cozonac ori poate paine care nu mai au succesul zilelor in care le puteam numi foarte proaspete. (cam intortocheata mi-a iesit introducerea )

- cozonacul/painea se taie cubulete si se pune intr-un castron
- turnam o cana cu lapte (aromat cu coaja de lamaie si/sau zahar vanilat) peste cubulete si amestecam delicat, vrem sa inmuiem putin cozonacul, nu mult, caci se transforma intr-un soi de piure si in niciun caz nu ne dorim asta
- intr-o tava de yena sau ceramica, intindem cubuletele inmuiate in lapte si dupa preferinta presaram stafide, nuci taiate grosier etc
- apreciem apoi cu privirea :) cantitatea de lichid care ar acoperi 2/3 din tava si purcedem la treaba: pentru fiecare 100-125ml lapte ne trebuie un ou si zahar dupa gust.
- se amesteca bine compozitia cu oua, lapte, zahar si se mai adauga iarasi aromele preferate
- se toarna amestecul peste cuburile de cozonac si se da la cuptorul incins in prealabil la 375-400F pana se rumeneste frumos, aproximativ 40 minute (depinde de cuptor desigur)
- la budinca de cozonac de azi, mi s-a parut ca nu este suficienta ''crema'' si-am batut 200ml de frisca cu 2 oua si am turnat peste cubulete, cu grija sa le acopar cat mai bine. am dat din nou la cuptor pana s-a rumenit (15-20min)

E tare faina combinatia. Anul acesta am fost pentru cateva zile in Las Vegas si la bufetul cazinoului Belagio la dulciuri am gasit si budinca de paine... suna anost, insa aspectul si gustul demonstreaza contrariul si asta, fara drept de replica :)

Mai pun niste exemple, sa fiu cat de poate de convingatoare. :)

Cu paine

Cu cozonac










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budincă de paste în friteuza cu aer
Budincă de paste în friteuza cu aer
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează