Zaharul si ouale intregi se pun intr-un bol si se bat bine. Trebuie sa-si dubleze volumul. Se adauga zaharul vanilat, se adauga uleiul. apoi si faina, se pune si esenta de vanilie. Dupa ce sa amestecat bine se inparte compozitia in doua castronele.
Intr-un castronel se pune cacaoa si se amesteca bine, se pune compozitia in doua forme de chec. Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor.
Cremei: Ouale, zaharul ,laptele si faina se amesteca bine cu telul. Se fierb pe foc mic , amestecand mereu, pana se ingroasa. Se acopera crema cu o folie de plastic, sa nu faca crusta, si se lasa sa se raceasca .
Dupa ce s-a racit complet, se adauga coaja de la cele doua lamai si zeama lor, apoi untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa. Eu am impartit si crema in doua si jumatate am amestecat-o cu cacao.
Cand checurile s-au racit , incepem asamblarea prajiturii. Ambele checuri se taie in felii groase si cat de cat egale.
Se ia o felie din checul cu cacao, se unge cu o portie generoasa de crema, apoi langa ea se aseaza o felie de chec simplu. Chec maro , crema, chec simplu, crema si tot asa pana se termina tot.
Pentru glazura se pun toate ingredientele intr-o craticioara. Si se fierb la foc mic, amestecand mereu, lasand sa dea in clocot pana se ingroasa putin. Se toarna calduta peste checurile asamblate.