Chec in 3 culori
votează acum
Ingrediente
8
pentrut doua checuri mari:
Pentru crema:
Glazura:
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Zaharul si ouale intregi se pun intr-un bol si se bat bine. Trebuie sa-si dubleze volumul. Se adauga zaharul vanilat, se adauga uleiul. apoi si faina, se pune si esenta de vanilie. Dupa ce sa amestecat bine se inparte compozitia in doua castronele.
- Intr-un castronel se pune cacaoa si se amesteca bine, se pune compozitia in doua forme de chec. Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor.
- Cremei:
Ouale, zaharul ,laptele si faina se amesteca bine cu telul. Se fierb pe foc mic , amestecand mereu, pana se ingroasa. Se acopera crema cu o folie de plastic, sa nu faca crusta, si se lasa sa se raceasca . - Dupa ce s-a racit complet, se adauga coaja de la cele doua lamai si zeama lor, apoi untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa. Eu am impartit si crema in doua si jumatate am amestecat-o cu cacao.
- Cand checurile s-au racit , incepem asamblarea prajiturii. Ambele checuri se taie in felii groase si cat de cat egale.
- Se ia o felie din checul cu cacao, se unge cu o portie generoasa de crema, apoi langa ea se aseaza o felie de chec simplu. Chec maro , crema, chec simplu, crema si tot asa pana se termina tot.
- Pentru glazura se pun toate ingredientele intr-o craticioara. Si se fierb la foc mic, amestecand mereu, lasand sa dea in clocot pana se ingroasa putin. Se toarna calduta peste checurile asamblate.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!