-
Home
-
Rețete
-
Desert
-
Cozonaci
-
Cozonac cu cacao
-
Cozonac leopard
Cozonac leopard
Preparare
-
Se face maiaua : se amesteca 50 ml lapte cu drojdia, 1 lingurita zahar si 2 lingurite faina.
-
Se lasa sa creasca 10 min.
-
Se bat ouale cu sare pana isi dubleaza volumul apoi se adauga zaharul si se mai bat pana se albesc.
-
Se adauga coaja de portocala, scortisoara, uleiul si laptele.
-
Se pune faina intr-un bol mare, se adauga maiaua si compozitia de oua.
-
Se mai adauga faina cat sa obtinem un aluat moale, dar nelipicios.
-
Cand e gata se taie in doua.
-
O parte se taie si ea pe jumatate obtinand in total 3 parti.
-
O parte mica se amesteca cu 1 lingura de cacao, iar cealalta cu 3.
-
Trebuie sa obtinem o culoare inchisa si una mai deschisa.
-
A treia parte ramane alba. Se lasa sa creasca cele 3 parti 36 min.
-
Cand sunt gata se formeaza din fiecare 7 bile.
-
Se ia o bila deschisa la culoare si se modeleaza sub forma unui sul cat tava de cozonac.
-
Se intinde o foaie dreptunghiulara din aluatul inchis si se infasoara sulul.
-
Din aluatul alb se intinde o foaie dreptunghiulara si se infasoara sulul.
-
Se procedeaza la fel cu toate.
-
Se unge tava de cozonac cu ulei.
-
Se pun 3 rulouri apoi 4.
-
Se mai lasa sa creasca 30 min si se coace 45 min la 180 grade.
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete