Petitchef

Cozonac leopard

Desert
15 porții
2 ore
45 min
Dificil

Ingrediente

15

Preparare

  • Se face maiaua : se amesteca 50 ml lapte cu drojdia, 1 lingurita zahar si 2 lingurite faina.
  • Se lasa sa creasca 10 min.
  • Se bat ouale cu sare pana isi dubleaza volumul apoi se adauga zaharul si se mai bat pana se albesc.
  • Se adauga coaja de portocala, scortisoara, uleiul si laptele.
  • Se pune faina intr-un bol mare, se adauga maiaua si compozitia de oua.
  • Se mai adauga faina cat sa obtinem un aluat moale, dar nelipicios.
  • Cand e gata se taie in doua.
  • O parte se taie si ea pe jumatate obtinand in total 3 parti.
  • O parte mica se amesteca cu 1 lingura de cacao, iar cealalta cu 3.
  • Trebuie sa obtinem o culoare inchisa si una mai deschisa.
  • A treia parte ramane alba. Se lasa sa creasca cele 3 parti 36 min.
  • Cand sunt gata se formeaza din fiecare 7 bile.
  • Se ia o bila deschisa la culoare si se modeleaza sub forma unui sul cat tava de cozonac.
  • Se intinde o foaie dreptunghiulara din aluatul inchis si se infasoara sulul.
  • Din aluatul alb se intinde o foaie dreptunghiulara si se infasoara sulul.
  • Se procedeaza la fel cu toate.
  • Se unge tava de cozonac cu ulei.
  • Se pun 3 rulouri apoi 4.
  • Se mai lasa sa creasca 30 min si se coace 45 min la 180 grade.

Rețete inrudite

YouTube

Buturuga tiramisu


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide
Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide
20 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Napolitain de casa
Napolitain de casa
8 porții
3 h 10 m
Ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează