Petitchef

Red velvet cake

Red Velvet Cake / Tort Red Velvet sau cum vreti sa ii spunem, este unul dintre torturile americane emblematice. Este un desert special, nu numai pentru ca arata spectaculos, dar are si un gust greu de egalat. Este ideal de facut la ocazii speciale, datorita aspectului care atrage toate privirile.
Noi il prezentam in 2 variante:
* Romantic - cu flori frumoase de culoare roz si zmeura parfumata
* Sangeros - de Halloween - cu coulis de zmeura ;-)

Desert
10 porții
4 ore
25 min
Dificil

Video

YouTube

Ingrediente

10

Pentru cele 3 blaturi :

Lapte batut:

Pentru crema cu unt:

Pentru decor:

Materiale

  • 3 tavi de copt de 15 cm de diametru (sau o tava)
  • 1 robot patiserie sau mixer electric
  • 1 spatula
  • folie alimentara
  • lira pentru taiat blaturile
  • 2 discuri ornamentale de carton de 16 cm de diametru

Preparare

  • Etapa 1 - Red velvet cake
    Amestecați laptele si zeama de lamaie si lasati sa stea timp de 10 minute pentru a obtine lapte batut. (folositi lapte batut daca aveti)
    Cerneti faina si cacaoa.
  • Etapa 2 - Red velvet cake
    Turnati uleiul si zaharul in vasul robotului. Adaugati ouale si bateti la viteza 3 pana cand amestecul se albeste.
  • Etapa 3 - Red velvet cake
    Reduceti viteza la 2 si adaugati treptat amestecul de faina + cacao si amestecul de lapte + zeama de lamaie (sau lapte batut daca aveti) alternand cele doua.
  • Etapa 4 - Red velvet cake
    Se amesteca bicarbonatul cu otetul si se incorporează in preparat.
    În cele din urma, incorporatți vanilia si colorantul.
  • Etapa 5 - Red velvet cake
    Împartiti aluatul in 3. Turnati aluatul in trei forme unse cu unt. Introduceti fiecare blat la cuptor 25-30 minute la 180° C verificand coacerea.
  • Etapa 6 - Red velvet cake
    Scoateti blaturile din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin inainte de a scoate pe un suport. Raciti-le complet, puneti-le in folie alimentara si dati la rece peste noapte.
  • Etapa 7 - Red velvet cake
    Se toarna zaharul pudra in vasul robotului, se adauga untul si freaca. Cand amestecul s-a dublat in volum si s-a deschis la culoare, adaugati crema de branza Philadelphia si frecati timp de 5 minute. Puneti crema la rece.
  • Etapa 8 - Red velvet cake
    Scoateti cele 3 blaturi din frigider, setati lira (dispozitivul pentru taierea blaturilor) sa taie cele 3 blaturi la aceeasi dimensiune si apoi taiati partea superioara a blaturilor pentru a obtine blaturi egale.
  • Etapa 9 - Red velvet cake
    Aranjati un disc de carton pe placa rotativa. Puneti putina crema de unt pe disc, apoi asezati un blat in centru.
  • Etapa 10 - Red velvet cake
    Adaugati crema de unt (aproximativ 2 linguri) in partea de sus a primului blat si intindet cu o spatula. Puneti al doilea blat si repetati.
  • Etapa 11 - Red velvet cake
    Așezati al treilea blat cu susul in jos. Adaugati crema de unt deasupra si folositi-va un instrument de nivelare sa neteziti crema in jurul tortului si pe partea de sus. Dati la rece 30 de minute.
  • Etapa 12 - Red velvet cake
    Scoateti de la rece si adaugati crema de unt ramasa in partea superioara si laterala a tortuli.Neteziti bine.
  • Etapa 13 - Red velvet cake
    Decorati tortul dupa preferinte:
    pentru un decor romantic, am folosit trandafiri si zmeura
  • Etapa 14 - Red velvet cake
    Pentru un decor de Halloween, am turnat coulis de zmeura deasupra tortului si apoi am infipt un cutit in tort.
  • Etapa 15 - Red velvet cake
    Gata!

Observații:

Laptele batut: Puteti utiliza lapte batut daca aveti. Am folosit lapte si zeama lamaie.

Impartiti aluatul în 3: Impartiti aluatul in 3. Am folosit doar o tava de copt de 15 cm si am copt blaturile unul cate unul. Puteti alege sa coaceti aluatul intr-o tava mai larga si sa decupati apoi blaturi de 15 cm diamentru.

Am racit blaturile in frigider peste noapte, dar le puteti lasa sa se raceasca si minim 3 ore.



Poze

Red velvet cake
Red velvet cake - poza 2
Red velvet cake - poza 3
Red velvet cake - poza 4
Red velvet cake - poza 5

Întrebări:

Tort delicios

Răspuns:

Chiar este!






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Red velvet de halloween
Red velvet de halloween
10 porții
7 h 20 m
Dificil
Rețetă Bowl cake cu banane
Bowl cake cu banane
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Magic cake
Magic cake
8 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Victoria cake
Victoria cake
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune
10 porții
1 h 43 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează