Red velvet cake

Desert
Dificil
4 h 25 m

Red Velvet Cake / Tort Red Velvet sau cum vreti sa ii spunem, este unul dintre torturile americane emblematice. Este un desert special, nu numai pentru ca arata spectaculos, dar are si un gust greu de egalat. Este ideal de facut la ocazii speciale, datorita aspectului care atrage toate privirile. Noi il prezentam in 2 variante: * Romantic - cu flori frumoase de culoare roz si zmeura parfumata * Sangeros - de Halloween - cu coulis de zmeura ;-)

Ingrediente

10

Pentru cele 3 blaturi :

Lapte batut:

Pentru crema cu unt:

Pentru decor:

Materiale

  • 3 tavi de copt de 15 cm de diametru (sau o tava)
  • 1 robot patiserie sau mixer electric
  • 1 spatula
  • folie alimentara
  • lira pentru taiat blaturile
  • 2 discuri ornamentale de carton de 16 cm de diametru

Preparare

Preparare4 ore
Gătire25 min
  • Red velvet cake - Preparare etapa 1Amestecați laptele si zeama de lamaie si lasati sa stea timp de 10 minute pentru a obtine lapte batut. (folositi lapte batut daca aveti)
    Cerneti faina si cacaoa.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 2Turnati uleiul si zaharul in vasul robotului. Adaugati ouale si bateti la viteza 3 pana cand amestecul se albeste.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 3Reduceti viteza la 2 si adaugati treptat amestecul de faina + cacao si amestecul de lapte + zeama de lamaie (sau lapte batut daca aveti) alternand cele doua.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 4Se amesteca bicarbonatul cu otetul si se incorporează in preparat.
    În cele din urma, incorporatți vanilia si colorantul.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 5Împartiti aluatul in 3. Turnati aluatul in trei forme unse cu unt. Introduceti fiecare blat la cuptor 25-30 minute la 180° C verificand coacerea.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 6Scoateti blaturile din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin inainte de a scoate pe un suport. Raciti-le complet, puneti-le in folie alimentara si dati la rece peste noapte.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 7Se toarna zaharul pudra in vasul robotului, se adauga untul si freaca. Cand amestecul s-a dublat in volum si s-a deschis la culoare, adaugati crema de branza Philadelphia si frecati timp de 5 minute. Puneti crema la rece.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 8Scoateti cele 3 blaturi din frigider, setati lira (dispozitivul pentru taierea blaturilor) sa taie cele 3 blaturi la aceeasi dimensiune si apoi taiati partea superioara a blaturilor pentru a obtine blaturi egale.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 9Aranjati un disc de carton pe placa rotativa. Puneti putina crema de unt pe disc, apoi asezati un blat in centru.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 10Adaugati crema de unt (aproximativ 2 linguri) in partea de sus a primului blat si intindet cu o spatula. Puneti al doilea blat si repetati.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 11Așezati al treilea blat cu susul in jos. Adaugati crema de unt deasupra si folositi-va un instrument de nivelare sa neteziti crema in jurul tortului si pe partea de sus. Dati la rece 30 de minute.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 12Scoateti de la rece si adaugati crema de unt ramasa in partea superioara si laterala a tortuli.Neteziti bine.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 13Decorati tortul dupa preferinte:
    pentru un decor romantic, am folosit trandafiri si zmeura
  • Red velvet cake - Preparare etapa 14Pentru un decor de Halloween, am turnat coulis de zmeura deasupra tortului si apoi am infipt un cutit in tort.
  • Red velvet cake - Preparare etapa 15Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Laptele batut: Puteti utiliza lapte batut daca aveti. Am folosit lapte si zeama lamaie.

Impartiti aluatul în 3: Impartiti aluatul in 3. Am folosit doar o tava de copt de 15 cm si am copt blaturile unul cate unul. Puteti alege sa coaceti aluatul intr-o tava mai larga si sa decupati apoi blaturi de 15 cm diamentru.

Am racit blaturile in frigider peste noapte, dar le puteti lasa sa se raceasca si minim 3 ore.

PPetitchef_ro

Întrebări

Tort delicios

Chiar este!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: