Petitchef

Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac

Altele
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru aluatul de cozonac:

Pentru umplutura:

In plus:

Preparare

  • Se cerne faina si se tine la cald cu 10-12 ore inainte de a ne apuca de treaba si se cerne inca o data inainte de pregatire; galbenusurile se tin la rece cu sare pentru cca. 2 ore.
  • Preparare maia:
    se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar pana se obtine o compozitie fluida, apoi se adauga cca. 100 ml. lapte cald si se amesteca cu 5 linguri faina.
    Maiaua se presara cu putina faina, se acopera cu un prosop si se tine la cald pana isi mareste volumul de 2-3 ori.
  • Oparirea fainii:
    se oparesc 2 linguri faina cu 100 ml. lapte fierbinte ; se amesteca pentru omogenizare si se lasa sa se racoreasca.
  • Prepararea aluatului:
    in restul de lapte cald se dizolva zaharul, se amesteca cu galbenusurile, aromele, maiaua, coca oparita si se framanta cu faina pana ce aluatul incepe sa faca basicute de aer.
  • Se topeste untul si se adauga, cate putin, in timp ce se framanta. Este gata cand se desprinde de pe mana si peretii vasului.
  • Se unge suprafata cu ulei , se acopera cu un prosop sau cu o punga mare, care sa il cuprinda bine si se lasa la cald sa dospeasca cca. 1-1 1/2 ora. Daca "da inapoi" se reframanta usor si se mai lasa la dospit.
  • Nu a poze la etapele astea, din motive evidente nu numai e eram un munte de faina ci si toata bucataria . Va arat, asadar, rezulatatul final...gata, gata sa dea pe-afara in spate se zareste pasca fara aluat.
  • Si continuam cu reteta prorpiu-zisa, adica pascutele noastre individuale. Se imparte aluatul in 10 bucati, se modeleaza rotund si se aseaza in tava unsa.
  • Se apasa la mjloc cu capatul sucitorului formand un "cuib", in care se pune umplutura de branza cu stafide, pe care o veti face in felul urmator: branza de vaci se amesteca cu gris, zahar, zahar vanilat, stafide, smantana, sare si ouale batute. Se mai lasa 10-15 minute la crescut, dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu doua linguri lapte caldut si se coc la foc moderat (175 grade C.) pentru cca. 25-30 de minute.


Poze

Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac
Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cum să faci aluat de tartă?
Cum să faci aluat de tartă?
10 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează