Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac
Ingrediente
6
Pentru aluatul de cozonac:
Pentru umplutura:
In plus:
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se cerne faina si se tine la cald cu 10-12 ore inainte de a ne apuca de treaba si se cerne inca o data inainte de pregatire; galbenusurile se tin la rece cu sare pentru cca. 2 ore.
- Preparare maia:
se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar pana se obtine o compozitie fluida, apoi se adauga cca. 100 ml. lapte cald si se amesteca cu 5 linguri faina.
Maiaua se presara cu putina faina, se acopera cu un prosop si se tine la cald pana isi mareste volumul de 2-3 ori. - Oparirea fainii:
se oparesc 2 linguri faina cu 100 ml. lapte fierbinte ; se amesteca pentru omogenizare si se lasa sa se racoreasca. - Prepararea aluatului:
in restul de lapte cald se dizolva zaharul, se amesteca cu galbenusurile, aromele, maiaua, coca oparita si se framanta cu faina pana ce aluatul incepe sa faca basicute de aer. - Se topeste untul si se adauga, cate putin, in timp ce se framanta. Este gata cand se desprinde de pe mana si peretii vasului.
- Se unge suprafata cu ulei , se acopera cu un prosop sau cu o punga mare, care sa il cuprinda bine si se lasa la cald sa dospeasca cca. 1-1 1/2 ora. Daca "da inapoi" se reframanta usor si se mai lasa la dospit.
- Nu a poze la etapele astea, din motive evidente nu numai e eram un munte de faina ci si toata bucataria . Va arat, asadar, rezulatatul final...gata, gata sa dea pe-afara in spate se zareste pasca fara aluat.
- Si continuam cu reteta prorpiu-zisa, adica pascutele noastre individuale. Se imparte aluatul in 10 bucati, se modeleaza rotund si se aseaza in tava unsa.
- Se apasa la mjloc cu capatul sucitorului formand un "cuib", in care se pune umplutura de branza cu stafide, pe care o veti face in felul urmator: branza de vaci se amesteca cu gris, zahar, zahar vanilat, stafide, smantana, sare si ouale batute. Se mai lasa 10-15 minute la crescut, dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu doua linguri lapte caldut si se coc la foc moderat (175 grade C.) pentru cca. 25-30 de minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!