Cozonac gol
Cozonac gol, asa ii spuneam acasa la painea care o facea bunii pentru Pasti. Chiar daca se manca cu sunca, umplutura in coaste de miel si hream razalit, mancarea traditionala la noi de Paste, era o paine dulce cu oua si lapte.
Reteta pe care am facut-o eu la mama acasa (spre mandria mea) e cea de la colacei dublata, si pusa intr-o masina de paine cu capacitate dubla(http://sweetgirlsrecipes.blogspot.com/2009/02/colacei-sau-diner-rolls.html).
Ungeti trei tavi de chec cu unt si apoi puneti foaie de copt, preincalziti cuptorul la 180 C.
Dupa ce a dospit aluatul impartiti-l in 3 bucati. Fiecare bucata se mai imparte la randul ei inca in 2. Aceste 2 bucati le impletiti si le puneti in tava, la fel faceti si cu celelalte. Lasati-le sa dospeasca inca 1/2 de ora. Bateti un ou cu o lingura de lapte si ungeti cozonacii. Dati-i la cuptor pe aprox o ora.
Dupa ce i-ati scos din cuptor mai tineti-i inca 10 min in tava dupa care se lasa la racit pe un grilaj.
Se pot manca si goli sau cu alte bunataturi intinse pe ea.
Pofta buna!!!
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete