Am folosit: carne si oase de miel, cateva legaturi de loboda, ceapa verde, un morcov si un patrunjel radacina, mici, o legatura de patrunjel verde, o legatura de asmatui. Capul de miel, partea inferioara de la picioare si orice parte care nu se foloseste
Mazarea galbena seamana foarte mult la gust cu fasolea boabe uscata. Si se prepara cam dupa acelasi principiu: trebuie lasata la inmoiat cateva ore in apa rece. Contine substante minerale: Ca, K, Na, P si vitamine: A, B1, B2, B3 si C. Dar este us
Bunica mi-a cules niste fasole verde din gradina ei minunata si am vrut neaparat sa o gatesc (sa nu sfarseasca ascunsa in frigider in sertarul de legume pana nu mai e buna de nimik:)
Deoarece era putina, am hotarat sa folosesc si conserva de linte care
A facut Drupi o varianta pentru piticul ei, am mai dat peste ciorba asta pe blogosfera, aveam ceva carne de ucis si de revizuit varianta mancata in Bucovina, asa ca am comis-o cum stiam eu. Nu a mea, ca nu am mostenit-o.
Am folosit un piept de co
mal
Astazi va arat cum se prepara cea mai simpla supa- crema de linte.
Multi ocolesc lintea de teama procesului de gatire:) crezand ca dureaza prea mult.
Unii , detesta gustul....altii forma finala a preparatului.
Putini stiu insa ca lintea,
Apropie o ciuperca de nas si ai sa simti mirosul toamnei.
Miros de pamant,frunze,muschi,nuci,castane,alune,soare,ploaie si vant.
Gust-o si ai sa simti culorile toamnei.
Verde,galben,portocaliu,caramiziu,gri si albastrul de Voronet.
mal
De Craciun am iesit putin din tipare , renuntand la porcul traditional in favoarea ratei din poza :), achizitionata din HU si pastrata cu sfintenie la congelator :).
Pieptul dezosat si piciorusele le-am transformat intr-o minunata fri
mal
Bine v-am regasit!
Dupa o scurta pauza, timp in care am fost plecata la munte sa gatesc de Revelion pentru oaspetii de la tabara unde lucrez pe timpul verii, am revenit in Timisoara.
Nu pot sa spun ca mi-a fost dor de oras, nicidecum. Ma si
mal
Am cules saptamana trecuta leurda din padurile de la poalele Retezatului....multa :))
In consecinta mi-am propus sa prepar mancaruri in fel si chip care contin leurda.
Pana acum am facut doua salate (una simpla si una calda cu paste - sunt d
Acum vreo 20 de ani (doamne, ce trece vremea!) am fost în Bucure?ti, am stat vreo dou? s?pt?mâni la o cuno?tin??, o maramure?eanc? ce locuia acolo de vreo 30 de ani, Doamna C. Era în vârst? ?i avea ?i diabet biata de ea. M-a rugat de multe ori s? fac pr?j
Stiu, veti zice:supa de marar? Asa am zis si eu, dar mi-a placut atat de mult ca o fac destul de des. Ingrediente: jumatate de legatura de marar, carnat afumat, ceapa(am folosit ceapa verde-2 fire), o cutie mica de iaurt, boia dulce, sare, piper, 2 ou
Ingrediente: 400 g ghebe 1 morcov 1 radacina patrunjel 1/2 praz 1 rosie putina telina 1 l zer marar verde patrunjel verde cimbru usturoi tarhon sare piper ulei Mod de preparare: Se curata si s
mal
Tare ma mai bucuram ,copil fiind, cand mama ne facea supa din buretii pe care noi ii culegeam din padurile satului copilariei mele :).
Era buna supa mamei, mai ales ca avea grija sa faca si taitei de casa ca sa-i imbogateasca gustul .
Sapta
mal
Am profitat din plin de "sacul" de leurda pe care l-am cules saptamana trecuta din Retezat.:D
Ne-am infruptat din mancarurile pregatite cu leurda, sa ne ajunga tot anul.:))
Pana acum am gatit-o sub diverse forme....va voi arata retetele pe r
mal
Ieri am fost in vizita la vecinii unguri . E de la sine inteles, ca orice muritor cu scaun la cap care viziteaza HU aduce acasa macar o daraba de carnat si ceva paprica, altfel nu merita incursiunea :))
Eu am adus trei feluri de carnat, nu in canti
mal
Nu stiu daca de la lipsa de fier mi se trage sau care o fi baiu' meu, destul ca trag la spanac mai rau ca Popeye marinaru'...
Atat de mult imi place incat l-am gatit in fel si chip pana am ajuns evident si la ...ciorba.
Asta se face atat