mal
Ieri am fost in vizita la vecinii unguri . E de la sine inteles, ca orice muritor cu scaun la cap care viziteaza HU aduce acasa macar o daraba de carnat si ceva paprica, altfel nu merita incursiunea :))
Eu am adus trei feluri de carnat, nu in cantitati industriale, insa de un gulas, acolo, tot a fost :)
Am folosit doar un fel. L-am taiat rondele...am curatat si tocat o ceapa mare...doi-trei ardei si le-am zvarlit impreuna in cratita cu capacul pus sa-si lase carnatul toata grasimea si culoarea.
Dupa 5 minute am adaugat apa si le-am lasat la foc domol sa se patrunda incet-incet.
Intre timp am curatat un kil de crumpi (cartofi) ...i-am taiat in cubulete si i-am adaugat peste restul ingredientelor
Am adaugat o lingura buna de pasta de gulas (tot de la vecini), un pic de piper...doua foi de dafin.Sare n-am mai pus si nici paprica. Pasta de gulas si carnatul au continut exact cantitatea necesara, astfel ca gulasul meu a iesit rosu ca focu' si buuun-buuun .
L-am servit c-o daraba de pita ungureasca si ardei iute.
Trebuie sa recunosc ca... la capitolul carnati nu-i intrece nimeni pe vecini unguri ;)...si n-are cum sa nu-ti iasa gulasu' daca folosesti ingrediente de la mama lor :).
Nu pierdeti ocazia daca vizitati HU , indesati-va prin sacose s-o daraba de carnat...prinde tare bine ! :)
Comentarii:
Merita incercat
Super
Imi ploua in gura... :-)
Super! vreau si eu!!
Am mancat la restaurant in budapesta si m-am hotarat sa fac si eu .multumesc pt reteta .pare identic cu ce am mancat -anca