Mazarea galbena seamana foarte mult la gust cu fasolea boabe uscata. Si se prepara cam dupa acelasi principiu: trebuie lasata la inmoiat cateva ore in apa rece.
Contine substante minerale: Ca, K, Na, P si vitamine: A, B1, B2, B3 si C. Dar este usor laxativa, asa ca trebuie consumata cu moderatie.
Ingrediente: 250 gr mazare uscata, un morcov, un pastarnac, un ardei rosu gras(sau verde), 2 frunze de dafin, o ceapa mai mica(am folosit ceapa rosie), 3 catei de usturoi, carnat afumat, boia dulce, sare si piper.
Mazarea se pune la fiert in apa cu frunzele de dafin.
Morcovul, pastarnacul si ardeiul se taie cubulete. Dupa ce mazarea a fiert de trei sferturi, legumele se pun si ele la fiert.
Separat se caleste ceapa taiata marunt cu usturoiul tocat, carnatul taiat felii si o lingura de boia dulce.
Cand legumele sunt fierte se adauga prajeala in oala, se condimenteaza cu sare si piper si se mai fierbe pentru 2-3 minute ca sa se combine toate aromele.
Comentarii:
Foarte buna , cunosteam aceasta reteta (inca 2 stropi de otet si un varf de cutit CURY )