Bunica mi-a cules niste fasole verde din gradina ei minunata si am vrut neaparat sa o gatesc (sa nu sfarseasca ascunsa in frigider in sertarul de legume pana nu mai e buna de nimik:)
Deoarece era putina, am hotarat sa folosesc si conserva de linte care am cumparat-o mai demult, dar careia nu ii gasisem inca locul intr-o reteta.
Cum majoritatea cititorilor acestui blog sunt impotriva cuburilor Knorr sau de alt fel cu continut mai chimizat, am hotarat sa fac ciorbita fara clasicul cub.
Asha ca am taiat fin (in mixer) 2 morcovi si o ceapa si i-am adaugat in apa de supa-pentru a-i da un gust bun si o baza. Am mai adaugat sare si piper, fasolea spalata si rupta in doua si am fiert cam 30 de minute. Fierbeti atat cat e necesar sa fie fasolica fiarta, deoarece morcovul si ceapa, fiind atat de fin taiate vor fi cu siguranta fierte. Puristii ar putea adauga si patrunjel (radacina) dar eu am avut intotdeuna o lipsa acuta de patrunjel in camara.
Am taiat verdeata(patrunjel si marar-tot de la buni din gradina) si am adaugat la supa, asta pe la sfarsitul procesului de fierbere.
Asadar am fiert ciorbita pana legumele au fost moi, apoi am adaugat linte din conserva ( cam 1/2 conserva), am mai datu un clocot si am luat de pe foc.
Am amestecat un ou cu 150 g de smantana si le-am adaugat la ciorba, iar apoi am pus 1/2 lingurita de sare de lamaie, pentru ca mie imi place acrisoara.
Fiercare poate sa acreasca ciorbita mai mult sau mai putin, in functie de cum ii place.
(Sfatul meu-mai bine adaugati mai putina sare de lamaie la inceput si amestecat bine, iar mai tarziu daca nu e destul de acrisoara mai adaugati)
Asadar avem nevoie de:
2 cani de fasole verde (varfurile rupte si fasolica rupta in doua)POFTA BUNA!!!
Comentarii:
Inca nu am facut, dar dupa parerea mea cred ca e buna