Petitchef

Ciorba de fasole verde si linte

Ciorba de fasole verde si linte

Bunica mi-a cules niste fasole verde din gradina ei minunata si am vrut neaparat sa o gatesc (sa nu sfarseasca ascunsa in frigider in sertarul de legume pana nu mai e buna de nimik:)

Deoarece era putina, am hotarat sa folosesc si conserva de linte care am cumparat-o mai demult, dar careia nu ii gasisem inca locul intr-o reteta.

Cum majoritatea cititorilor acestui blog sunt impotriva cuburilor Knorr sau de alt fel cu continut mai chimizat, am hotarat sa fac ciorbita fara clasicul cub.

Asha ca am taiat fin (in mixer) 2 morcovi si o ceapa si i-am adaugat in apa de supa-pentru a-i da un gust bun si o baza. Am mai adaugat sare si piper, fasolea spalata si rupta in doua si am fiert cam 30 de minute. Fierbeti atat cat e necesar sa fie fasolica fiarta, deoarece morcovul si ceapa, fiind atat de fin taiate vor fi cu siguranta fierte. Puristii ar putea adauga si patrunjel (radacina) dar eu am avut intotdeuna o lipsa acuta de patrunjel in camara.

Am taiat verdeata(patrunjel si marar-tot de la buni din gradina) si am adaugat la supa, asta pe la sfarsitul procesului de fierbere.

Asadar am fiert ciorbita pana legumele au fost moi, apoi am adaugat linte din conserva ( cam 1/2 conserva), am mai datu un clocot si am luat de pe foc.

Am amestecat un ou cu 150 g de smantana si le-am adaugat la ciorba, iar apoi am pus 1/2 lingurita de sare de lamaie, pentru ca mie imi place acrisoara.

Fiercare poate sa acreasca ciorbita mai mult sau mai putin, in functie de cum ii place.

(Sfatul meu-mai bine adaugati mai putina sare de lamaie la inceput si amestecat bine, iar mai tarziu daca nu e destul de acrisoara mai adaugati)

Asadar avem nevoie de:

2 cani de fasole verde (varfurile rupte si fasolica rupta in doua)
1 ceapa
2 morcovi
1/2 conserva linte
patrunjel si marar
1 ou
150 g smantana
sare /piper
sare de lamaie

POFTA BUNA!!!








Comentarii:

27/01/2013

Inca nu am facut, dar dupa parerea mea cred ca e buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buchetele de fasole verde si bacon
Buchetele de fasole verde si bacon
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează