mal
Am cules saptamana trecuta leurda din padurile de la poalele Retezatului....multa :))
In consecinta mi-am propus sa prepar mancaruri in fel si chip care contin leurda.
Pana acum am facut doua salate (una simpla si una calda cu paste - sunt deja pe blog ) .
Ieri am preparat aceasta supa...cu iz de usturoi salbatic...primavaratica pana in panzele albe.
Iata de ce aveti nevoie ca s-o preparati si voi :
cateva (5-7 buc ) ciuperci albe ....un morcov mediu, doua tulpini de apio (tije de telina ) , o ceapa mica (puteti pune doua fire de ceapa verde)...leurda (o mana buna de frunze )....condimente (sare, secretul gustului de legume, piper ) si ceva paste pentru supa (eu am pus taschite )
Puneti doi litrii de apa la fiert....intre timp spalati, curatati si taiati legumele .
Cand clocoteste apa, puneti legumele in oala ....condimentati dupa gust si lasati-le sa fiarba 8-10 minute (pana se patrund "al dente".
Adaugati apoi leurda taiata "fideluta" si pastele pentru supa. Lasati supa sa mai dea cateva clocote (pana se patrund si pastele), apoi opriti focul.
Serviti supa fierbinte si bucurati-va de aromele si satietatea ei :)
Comentarii:
Delicioasa si cu putine calorii . eu am dres-o cu smantana de soia .
Excelent,dar la sfarsit nu cred ca e nevoie sa mai dea in clocot, ci doar sa fie bine acoperita si sa stea asa o jumatate de ora.
Super buna!!!!!!!!!!!!
Bun si sanatos