Carnea de pui se taie in bucati mai mici , se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia. si se pune la rumenit in o lingura cu unt.
Cand s-a aramit friptura se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic , pentru 10-15min, sa se patrunda.
Afumatura se taie felii subtiri si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt si o lingura de unt. Ciupercile se taie si ele felioare si se amesteca cu afumatura si ceapa .
Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de supa- “apare ideea parfumata a unui sos”. Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos, iar deasupra se toarna 150 ml smantana.
Se mai lasa tava la cuptor inca 15-20 minute apoi se drege mancarea cu urmatorul sos oul batut cu sare,piper,cimbru, patrunjel tocat si amestecat cu restul de smantana .
Comentarii:
Am incercat si eu aceasta reteta si a iesit delicioasa asta in conditiile in care sunt incepatoare in ale bucatariei.. :)!!!