Daca va plac retetele dulci/sarate, veti indragi si marinada noastra de pui facuta cu sos de soia, miere, susan si ghimbir! O idee super simpla, cu ingrediente usor de gasit pentru un rezultat delicios :-)
Un mic sfat pentru marinada: daca o puteti pregati cu o zi inainte si lasa bucatile de pui sa se odihneasca in ea toata noaptea, este ideal! In caz contrar, cateva ore vor fi suficiente.
Puneti gati carnea pe: gratar, placa, aragaz, cuptor ...
Pregatiti marinada : Intr-un bol, amestecati toate ingredientele, cu excepția puiului.
Taiati puiul in fasii si adaugati-l peste marinada. Se amesteca bine.
Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati la frigider toata noaptea. >> Daca doriti sa faceti aceasta reteta in aceeasi zi, lasati-o sa se odihneasca 1h30.
Gatirea: Se toarna marinata intr-o tigaie. Gatiti feliile de 5-6 minute pe fiecare parte la foc mediu. Pentru coacere: gatiti timp de 15 minute la 210° C. In caz contrar, optati pentru un gratar sau pentru placa.
Dupa gatire, serviti fasiile de pui cu orez si presarati cu patrunjel proaspat tocat si apoi seminte de susan. Pofta buna :-)
Comentarii:
Adică pui marinat. Nici urmă de salsa.. ..