Se pune o oala cu apa la fiert. Spanacul se spala si se curata de codite, se pune in apa fiarta cat sa se inmoaie. Se scurge si se lasa sa se raceasca putin.
Se incinge o tigaie cu uleiul de masline si o lingura de unt. Puiul se sareaza si se pipereaza, se da prin faina, se scutura excesul, si se pune la prajit, cate 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste. Se scoate pe o farfurie si se da deoparte.
Ceapa si usturoiul se toaca. In aceeasi tigaie in care a fost puiul, se pune restul de o lingura de unt, cand s-a topit se caleste ceapa si usturoiul, pana cand devin traslucente.
Intre timp se toaca spanacul scurs de apa, si se pune si el in tigaie, se amesteca si se adauga vinul. Se pune sare, piper, si nucsoara macinata, dupa gust.Se lasa sa fiarba pana cand se evapora lichidul, vrem numai aroma de vin, cam 3-4 minute. Se presara cele 2 linguri de faina, se amesteca sa se incorporeze si se lasa sa se coaca faina 1-2 minute, si se adauga laptele sau crema. Se lasa sa fiarba si laptele putin, se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat.
In loc de spanac proaspat, se poate folosi spanac congelat, si se sare peste partea cu fiertul spanacului de la inceput. Spanacul congelat nu trebuie sa aiba alte adaosuri in el, in afara de spanac. Se dezgheata si se scurge de apa.
Unde o fi stilul? Probabil pe bucatareasa o cheama florentina, ca in rest, langa puiul fript se poate pune orice, de la fasole sau cartofi puree, inclusiv spanacul.
Comentarii:
Ca o cheama sau nu Florentina, bravo ei pentru ca a facut si a impartasit cu noi ceva bun! Si e bun! Asa, cu spanac!
Unde o fi stilul? Probabil pe bucatareasa o cheama florentina, ca in rest, langa puiul fript se poate pune orice, de la fasole sau cartofi puree, inclusiv spanacul.