Ouă în stil turcesc - çilbir

votează acum
Antreuri
2 porții
Foarte ușor
13 min

Ouăle turcești cunoscute și sub numele de çılbır, sunt un fel de mâncare care le are pe toate: delicios, reconfortant și plin de savoare! Ouă înăbușite, așezate delicat pe o bază cremoasă de iaurt grecesc. Și pentru a completa totul? Un ulei picant cu usturoi, paprika și fulgi de ardei iute pentru a vă trezi papilele gustative. Cu câteva frunze de pătrunjel proaspăt pentru o notă de verdeață și felii de pâine prăjită pentru a completa totul, este un deliciu garantat. Această mâncare rapidă și ușoară este un adevărat concentrat de arome ;-)


Ingrediente

2

Baza de iaurt:

Uleiul picant:


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire3 min

Observații

Cum se păstrează ouăle à la turque?
Vă recomandăm să pregătiți acest fel de mâncare chiar înainte de a-l consuma. Cu toate acestea, puteți păstra diferitele preparate în cutii închise ermetic în frigider. Dacă doriți să pregătiți acest fel de mâncare în avans, vă recomandăm să preparați ouă fierte moi (gătiți-le timp de 6-7 minute în apă clocotită și apoi scufundați-le imediat în apă rece).

Cum se prepară ouăle poșate?
Le puteți găti și astfel: aduceți o oală cu apă la fierbere și turnați 1 lingură de oțet alb. Formați un vârtej în apă înainte de a pune cu grijă oul spart în el. Scoateți oul după 3 minute.

Ce pot folosi în loc de iaurt grecesc?
Îl puteți înlocui cu un alt iaurt cremos sau puteți folosi un iaurt vegetal.

Uleiul de chilli poate fi filtrat?
Dacă doriți să preparați o infuzie de ulei de ardei iute și să o filtrați ulterior, vă sfătuim să planificați din timp și să o lăsați la infuzat timp de cel puțin o oră înainte de a o strecura.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+