Pui cu mere
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Pui cu ghimbir si lemongrass
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Pieptul de pui dezosat,se spala, se condimenteaza cu sare,piper,boia ,si se rumeneste usor pe ambele parti, in 4-5 linguri cu ulei.Se scoate si se lasa deoparte.
- Merele se curata de coaja,se indeparteaza casuta cu seminte si se taie in felii.
- Intr-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri cu ulei,merele si pieptul de pui.Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15-20 minute. Se descopera vasul si se mai lasa 5-10 minute.
- In tigaia cu uleiul in care s-a prajit pieptul de pui se adauga vinul,sucul de mere proaspat stors,smantana si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade si se ingroasa,capatand consistenta unui sos. Se asezoneaza cu sare,piper,cimbru.
- Se aseaza pe platou merele iar alaturi friptura taiata in felii si stropita cu sos din belsug.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!