Piept de rață cu piure de cartofi
O fripturica pe care as manca-o in fiecare zi :))
Ingrediente
Preparare
- Într-un castron pregătim marinata.
Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele.
Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată.
Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore.
Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
Se fierb pentru 15 minute (se verifică înainte de a se scoate din apă)
Se scoate pieptul de rață din marinată și se lasă să se zvânte sau se șterge cu un prosop de bucătărie.
Cu un cuțit crestăm pielița în bucățele de 1cm.
Încingem un pic un wok (fără grăsime) și punem pieptul de rață cu pielița în jos.
Se întoarce după 3-4 minute și pe partea cealaltă.
Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pieliță și încă 3-4 minute pe partea cealaltă până se rumenește bine.
Dacă nu vă place carnea făcută mediu, se poate pune la cuptor pentru alte 30 minute.
Se scoate și se păstrează la cald până se face piureul de cartofi.
Se strecoară cartofii de apă, se pasează bine și se amestecă cu unt și cu lapte fiert.
Se potrivește de sare.
Pieptul se taie feliuțe subțiri și se aranjează pe o farfurie lângă piureul de cartofi.
Se poate servi ca atare, dar după părerea mea cu un sos de fructe de pădure este și mai bun.
Pentru sos amestecați 300 g fructe de pădure cu 50 g zahăr pe foc până scade.
Poftă bună!
Nutriție
- Carbo: 60.4g
- Grăsimi: 11.9g
- Grăsimi sat.: 7.6g
- Proteine: 14.1g
- Fibre: 4.5g
- Zahăr: 13g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 15
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
SUPER !
anonymous
FOARTE BUNA.
John_
Marinada, si nu "marinata", nu are niciun sens. Timp pierdut si munca in zadar. Tot secretul este in prajirea carnii. Desigur ca poti manca piept de rata cu ce sos iti trece prin minte, dar este impamantenit ca cea mai buna combinatie este cu sos de portocale.
Florica
Arata excelent ! Voi face si eu , ca am rate la tara . Multumesc pentru reteta !
anonymous
"O fripturica pe care as manca-o in fiecare zi"
Nu crezi ca ar fi cam monoton? Eu nu cred o iota din tot ce spui! Din gura ta vorbeste pacatul!
anonymous
De mult doream sa stiu o metoda de marinare la rata!Am mai incercat dar nu a iesit carnea moale!Sper ca de data aceasta sa-mi reuseasca...
anonymous
Apetisant
ana461
F. b. o mancare rafinata cu care -ti poti impresiona familia, dar si musafirii
anonymous
RAPID SI BUUUUN
anonymous
FOARTE BUN