Piept de rață cu piure de cartofi

Felul principal
4 porții
Ușor
30 min
431 Kcal

O fripturica pe care as manca-o in fiecare zi :))

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Într-un castron pregătim marinata.
    Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele.

    Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată.
    Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore.

    Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
    Se fierb pentru 15 minute (se verifică înainte de a se scoate din apă)
    Se scoate pieptul de rață din marinată și se lasă să se zvânte sau se șterge cu un prosop de bucătărie.

    Cu un cuțit crestăm pielița în bucățele de 1cm.
    Încingem un pic un wok (fără grăsime) și punem pieptul de rață cu pielița în jos.
    Se întoarce după 3-4 minute și pe partea cealaltă.

    Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pieliță și încă 3-4 minute pe partea cealaltă până se rumenește bine.

    Dacă nu vă place carnea făcută mediu, se poate pune la cuptor pentru alte 30 minute.

    Se scoate și se păstrează la cald până se face piureul de cartofi.
    Se strecoară cartofii de apă, se pasează bine și se amestecă cu unt și cu lapte fiert.
    Se potrivește de sare.

    Pieptul se taie feliuțe subțiri și se aranjează pe o farfurie lângă piureul de cartofi.
    Se poate servi ca atare, dar după părerea mea cu un sos de fructe de pădure este și mai bun.

    Pentru sos amestecați 300 g fructe de pădure cu 50 g zahăr pe foc până scade.

    Poftă bună!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 431Kcal
  • Carbo: 60.4g
  • Grăsimi: 11.9g
  • Grăsimi sat.: 7.6g
  • Proteine: 14.1g
  • Fibre: 4.5g
  • Zahăr: 13g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (455g)
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

SUPER !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

FOARTE BUNA.

am gătit această rețetă
abuz

John_

Marinada, si nu "marinata", nu are niciun sens. Timp pierdut si munca in zadar. Tot secretul este in prajirea carnii. Desigur ca poti manca piept de rata cu ce sos iti trece prin minte, dar este impamantenit ca cea mai buna combinatie este cu sos de portocale.

abuz

Florica

Arata excelent ! Voi face si eu , ca am rate la tara . Multumesc pentru reteta !

abuz

anonymous

"O fripturica pe care as manca-o in fiecare zi"
Nu crezi ca ar fi cam monoton? Eu nu cred o iota din tot ce spui! Din gura ta vorbeste pacatul!

abuz

anonymous

De mult doream sa stiu o metoda de marinare la rata!Am mai incercat dar nu a iesit carnea moale!Sper ca de data aceasta sa-mi reuseasca...

abuz

anonymous

Apetisant

abuz

ana461

F. b. o mancare rafinata cu care -ti poti impresiona familia, dar si musafirii

abuz

anonymous

RAPID SI BUUUUN

abuz

anonymous

FOARTE BUN

abuz
  • pagina 1 / 2