Petitchef

Piept de rata in sos picant

Felul principal
2 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Rata mea fiind batrana am pus-o la fiert (mamaia, ca de la ea o am, cand taie le taie pe cele mai mari si asta inseamna ca sunt si cele mai batrane).
    Oricum e buna si asa.
    Sau se poate face o marinata si lasata peste noapte la macerat.
    Marinata trebuie sa contina: 1 ceapa, 1 telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, 2-3 foi de dafin, 100 ml vin rosu si sare
    Pieptul de rata se feliaza, se prajeste in ulei pe ambele parti.
    Scoatem bucatile de carne din cratita, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt.
    Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam telina tocata marunt, faina, bulionul si stingem cu 1-2 cani de apa (sau zeama de la marinata).
    Adaugam bucatile de carne.
    Adaugam castravetii curatati de coaja si tocati foarte marunt (sau da-ti pe razatoarea mica).
    Se adauga cimbru dupa gust, foaia de dafin, piper, mustar si lasam la foc mic 10-15 minute.
    Pe urma adaugam vinul, otetul si condimentam cu sare.
    Servim fierbinte cu garnitura de cartofi natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde tocat marunt.

    Bon Appetit!


Întrebări:




Comentarii (13):

07/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Am probat reteta si Este chiar delicios

(0) (0) Abuz
11/04/2013

Super bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
28/03/2013

De rahat.

(0) (0) Abuz
24/03/2013

Pula mea

(0) (0) Abuz
08/02/2013

FFFF BUN

(0) (0) Abuz
29/01/2013

Tres, tres bon !

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Se poate condimenta mai mul şi carnea marinată neapărat, se poate prăji în amestec de unt şi ulei de măsline, asezonată cu un amestec de de plante aromate,(după gustul fiecăruia). Dacă cel ce o găteşte are plăcere, după gust, poate folosi praz în loc de ceapă

(0) (0) Abuz
03/12/2012

Arfi buna de incercat,dar trebuie sa crestem rate...

(0) (0) Abuz
02/12/2012

Interesanta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează