Rata mea fiind batrana am pus-o la fiert (mamaia, ca de la ea o am, cand taie le taie pe cele mai mari si asta inseamna ca sunt si cele mai batrane). Oricum e buna si asa. Sau se poate face o marinata si lasata peste noapte la macerat. Marinata trebuie sa contina: 1 ceapa, 1 telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, 2-3 foi de dafin, 100 ml vin rosu si sare Pieptul de rata se feliaza, se prajeste in ulei pe ambele parti. Scoatem bucatile de carne din cratita, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam telina tocata marunt, faina, bulionul si stingem cu 1-2 cani de apa (sau zeama de la marinata). Adaugam bucatile de carne. Adaugam castravetii curatati de coaja si tocati foarte marunt (sau da-ti pe razatoarea mica). Se adauga cimbru dupa gust, foaia de dafin, piper, mustar si lasam la foc mic 10-15 minute. Pe urma adaugam vinul, otetul si condimentam cu sare. Servim fierbinte cu garnitura de cartofi natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde tocat marunt.
Se poate condimenta mai mul şi carnea marinată neapărat, se poate prăji în amestec de unt şi ulei de măsline, asezonată cu un amestec de de plante aromate,(după gustul fiecăruia). Dacă cel ce o găteşte are plăcere, după gust, poate folosi praz în loc de ceapă
Comentarii (13):
Excelent!!!
Am probat reteta si Este chiar delicios
Super bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De rahat.
Pula mea
FFFF BUN
Tres, tres bon !
Se poate condimenta mai mul şi carnea marinată neapărat, se poate prăji în amestec de unt şi ulei de măsline, asezonată cu un amestec de de plante aromate,(după gustul fiecăruia). Dacă cel ce o găteşte are plăcere, după gust, poate folosi praz în loc de ceapă
Arfi buna de incercat,dar trebuie sa crestem rate...
Interesanta