Piept de rata in sos picant

Piept de rata in sos picant
Felul principal
2 porții
Ușor
1 h 30 m

Ingrediente

2

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Rata mea fiind batrana am pus-o la fiert (mamaia, ca de la ea o am, cand taie le taie pe cele mai mari si asta inseamna ca sunt si cele mai batrane).
    Oricum e buna si asa.
    Sau se poate face o marinata si lasata peste noapte la macerat.
    Marinata trebuie sa contina: 1 ceapa, 1 telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, 2-3 foi de dafin, 100 ml vin rosu si sare
    Pieptul de rata se feliaza, se prajeste in ulei pe ambele parti.
    Scoatem bucatile de carne din cratita, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt.
    Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam telina tocata marunt, faina, bulionul si stingem cu 1-2 cani de apa (sau zeama de la marinata).
    Adaugam bucatile de carne.
    Adaugam castravetii curatati de coaja si tocati foarte marunt (sau da-ti pe razatoarea mica).
    Se adauga cimbru dupa gust, foaia de dafin, piper, mustar si lasam la foc mic 10-15 minute.
    Pe urma adaugam vinul, otetul si condimentam cu sare.
    Servim fierbinte cu garnitura de cartofi natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde tocat marunt.

    Bon Appetit!
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Am probat reteta si Este chiar delicios

abuz

anonymous

Super bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

De rahat.

abuz

anonymous

Pula mea

abuz

anonymous

FFFF BUN

abuz

anonymous

Tres, tres bon !

abuz

anonymous

Se poate condimenta mai mul şi carnea marinată neapărat, se poate prăji în amestec de unt şi ulei de măsline, asezonată cu un amestec de de plante aromate,(după gustul fiecăruia). Dacă cel ce o găteşte are plăcere, după gust, poate folosi praz în loc de ceapă

abuz

anonymous

Arfi buna de incercat,dar trebuie sa crestem rate...

abuz

anonymous

Interesanta

abuz
  • pagina 1 / 2