Rata mea fiind batrana am pus-o la fiert . Oricum e buna si asa. Sau se poate face o marinata si lasata peste noapte la macerat.
Marinata trebuie sa contina: 1 ceapa, 1 telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, 2-3 foi de dafin, 100 ml vin rosu si sare. Pieptul de rata se feliaza, se prajeste in ulei pe ambele parti.
Scoatem bucatile de carne din cratita, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam telina tocata marunt, faina, bulionul si stingem cu 1-2 cani de apa . Adaugam bucatile de carne.
Adaugam castravetii curatati de coaja si tocati foarte marunt . Se adauga cimbru dupa gust, foaia de dafin, piper, mustar si lasam la foc mic 10-15 minute.
Pe urma adaugam vinul, otetul si condimentam cu sare. Servim fierbinte cu garnitura de cartofi natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde tocat marunt.